Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:32 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Transportat la Bucureşti Şoferul care a provocat accidentul de City Park Mall, de două ori salvat de SMURD

ro

06 Sep, 2014 00:00 4738 Marime text


Un grav accident rutier a avut loc joi, la ora amiezii, pe trecerea de pietoni de la City Park Mall. Un bărbat care se afla la volanul unei maşini a suferit un infarct, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a lovit în plin cinci pietoni. Un bărbat a murit pe loc, iar patru persoane au ajuns la spital.


Bărbatul căruia i s-a făcut rău la volan, Constantin Smarandache, a fost transportat, joi seară, la Spitalul Universitar din capitală. Director Spitalului Clinic de Urgenţă Constanţa, Dănuţ Căpăţînă, a declarat pentru Mediafax că bărbatul a suferit un infarct miocardic acut, iar după ce a fost stabilizat a fost transferat, cu elicopterul SMURD, la Bucureşti.
Trebuie menţionat că salvarea bărbatului a venit, iniţial, tot din partea SMURD, imediat după producerea accidentului, când acesta a fost resuscitat de Răzvan Azamfirei, elev în clasa a XII. Tânărul, voluntar SMURD, se afla în zonă în momentul producerii accidentului şi a acordat rapid primul ajutor victimei. „Cu ajutorul câtorva persoane prezente la faţa locului, am reuşit să-l scoatem pe şofer din maşină, pentru a efectua manevrele de resuscitare. L-am pus pe jos şi am început manevrele de resuscitare pentru câteva minute. Şoferul a ieşit din stop cardio-respirator, dar apoi a intrat din nou. Una dintre persoane m-a schimbat la masaj, pentru că eu obosisem. Apoi a ajuns echipajul SMURD. Am vorbit cu medicul, i-am explicat ce am observat. Pacientul era în fibrilație ventriculară, a fost resuscitat, iar la scurt timp, a ieşit din stop“, ne-a povestit tânărul salvator.

Reamintim că joi, patru persoane, pietoni aflaţi pe trecerea de la intersecția bulevardului Alexandru Lăpușneanu cu strada Soveja, au ajuns la spitalul din Constanţa. O tânără de 22 de ani este internată la Secţia ORL, iar trei bărbaţi de 18, 28, respectiv 36 de ani au rămas sub supraveghere la clinica de ortopedie.

În urma tragediei, Ionel Stan, de 49 de ani, din Giurgiu, a murit pe loc. Bărbatul venise la Constanţa împreună cu soţia, cu maşina personală. Joi, aceştia trebuiau să plece spre casă, însă autoturismul se defectase. În momentul teribilului eveniment, cei doi soţi căutau un bancomat pentru a scoate bani în vederea reparării maşinii.

În cauză, poliţiştii au deschis o anchetă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii