Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:29 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tragedii pe bandă rulantă în Constanţa (galerie foto + video)

ro

01 Aug, 2016 00:00 2889 Marime text


Nici în acest weekend judeţul Constanţa nu a fost ferit de tragedii. Fie că a fost vorba de un accident tragic, de o tamponare uşoară sau de un caz de înec, nefericitele evenimente au avut loc şi au fost însoţite şi de pierderi de vieţi omeneşti. Astfel de evenimente dau viața tuturor peste cap.
 
Vineri, la amiază, s-a dat alarma la Ambulanţă. Un bărbat aproape s-a înecat lângă supermarketul Carrefour, pe lacul Siutghiol. Bărbatul a fost găsit de doi cumnaţi care se relaxau şi pescuiau. Unul dintre ei a povestit că i s-a părut că bărbatul stătea prea mult cu faţa în apă şi a sărit să vadă dacă este în regulă, deşi nu ştia să înoate. Gestul lui a însemnat, practic, şi salvarea bărbatului, căci acesta deja începuse să se învineţească. Medicii de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă au constatat că înecatul, în vârstă de 50 de ani, este agitat, recalcitrant şi foarte agresiv cu personalul medical. El a adresat diverse injurii medicilor ce încercau să-i salveze viaţa. În cele din urmă, bărbatul a ajuns la spital.
 
Tot vineri, spre seară, un autoturism a intrat în plin în parapetele de pe Autostrada A4. Imediat, poliţiştii rutieri s-au deplasat la faţa locului. Şoferul nu a fost transportat la spital. El a scăpat ca prin minune cu doar câteva zgârieturi. Cel puţin aşa au susţinut poliţiştii rutieri prezenţi la faţa locului. În zonă, circulaţia s-a desfăşurat o perioadă cu dificultate. Maşina, un Opel, s-a făcut praf în urma impactului deosebit de puternic. Poliţiştii cercetează acum cauzele care au dus la acest incident rutier.
 
Sâmbătă, a avut loc un accident grav la ieşire din localitatea constănţeană Murfatlar, spre comuna Ciocârlia. Din accident au rezultat două victime: un copil de trei ani, care a fost transportat la spital, şi un adult cu traumatism cranian.
 
Tot sâmbătă a avut loc un accident uşor la intersecţia străzilor Nicolae Iorga cu bulevardul Tomis. Autovehiculul lovit, un Range Rover, ar aparţine fiicei consilierului local din Medgidia Marian Butnaru, care a venit şi el imediat la faţa locului. Marian Butnaru este şi director general la Autoritatea Rutieră Română Constanţa, fapt care a ajutat-o pe fiica acestuia, întrucât la faţa locului au sosit imediat maşinile de tractat autovehiculele lovite. Din accident nu a rezultat nicio victimă, doar pagube materiale. Poliţia va efectua cercetări în acest caz.
 
Sâmbătă seară, pompierii militari din cadrul ISU „Dobrogea“ au fost solicitaţi să intervină, printr-un apel la serviciul unic de urgenţă 112, în staţiunea Mamaia, acolo unde o persoană se afla în apele lacului Siutghiol şi striga după ajutor. Tânărul înecat provine din comuna Lipniţa din judeţul Constanţa. Părinţii acestuia ar fi decedaţi, iar tânărul lucra ca îngrijitor la un club din Mamaia, dar se ocupa şi de vânzarea de flori în curtea Spitalului Judeţean Constanţa. Tânărul a locuit în trecut la centrul de plasament „Fair Play“ din judeţul Constanţa, însă de ceva vreme şi-ar fi petrecut nopţile pe străzile municipiului. Reprezentanţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanţa au anunţat decesul tânărului de 18 ani. Numele său era Mădălin Perjoc. Se pare că tânărul a mers cu prietenii săi să se scalde în lacul Siutghiol și, deși nu știa să înoate bine, s-a aventurat în larg. La un moment dat, el nu a mai fost văzut de prietenii săi, iar după aproximativ zece minute, aceștia au sunat la 112. Doi prieteni de-ai săi s-au dus după el și au fost și ei la un pas de înec. În scurt timp, o barcă detașată pe lacul Siutghiol a intervenit, iar salvatorii au reușit să îl aducă la mal, acolo unde medicii SMURD au început să îl resusciteze.
 


 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii