Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:05 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tragedie rutieră la Costineşti. Un mort şi mai mulţi răniţi. Unul dintre şoferi, condamnat

ro

05 Jul, 2016 00:00 2795 Marime text


Judecătoria Mangalia a decis condamnarea, în primă instanţă, a lui Ion N., de aproape 45 de ani, implicat într-un grav accident rutier.
 
Conform organelor de anchetă, în luna august 2013, în jurul orei 20.50, Ion N., din Iaşi, a condus un autoturism marca Skoda pe DN 39, dinspre municipiul Constanţa către Mangalia. Ajuns la intersecţie cu DC4, poliţiştii spun că şoferul s-a încadrat pentru a face viraj către stânga spre Costineşti, însă nu a acordat prioritate de trecere şi a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar din sens opus de Cristina C., de 22 de ani, din Constanţa.
 
În urma accidentului, au rezultat decesul la faţa locului a Luminiţei M., de 40 de ani, din Iaşi, pasager pe locul din dreapta-faţă în primul autoturism, vătămarea corporală gravă a lui Carmen N., de 38 de ani, din Iaşi, şi a unei fetiţe de un an, pasagere în cel de-al doilea autoturism. De asemenea, a mai rezultat vătămarea corporală uşoară a lui Cătălin C. şi a altor doi pasageri (unul dintre ei fiind un copil de un an).
 
Acum, la aproape trei ani de la producerea tragediei, Judecătoria Mangalia a anunţat prima condamnare: un an şi patru luni, cu suspendare condiţionată, pentru ucidere din culpă.
 
Instanţa a admis în parte acţiunea civilă formulată de părţile civile. Şi a obligat partea responsabilă civilmente, SC Asigurare Reasigurare ASTRA SA, prin lichidator judiciar KMPG Restructuring SPRL, la plata către două părţi civile a sumei de 47.899 de lei, reprezentând daune materiale, şi a sumei de 80.000 de euro, reprezentând despăgubiri nepatrimoniale.
 
„Obligă partea responsabilă civilmente, SC Asigurare Reasigurare ASTRA SA, prin lichidator judiciar KMPG Restructuring SPRL, la plata către părţile civile Iosif Cătălin M., Cătălina M., Carmen N. a sumei 30.000 de euro, câte 10.000 de euro fiecare, reprezentând despăgubiri nepatrimoniale“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Decizia Judecătoriei Mangalia nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii