Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:27 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tragedie rutieră la Arad Se cer mai mulţi bani în dosarul morţii celor doi foşti pedelişti

ro

29 Feb, 2012 00:44 3229 Marime text
boldas_accident_PDL.jpgMagistraţii l-au obligat pe Gheorghiţă Boldaş să-i plătească lui Tiberius Cosmin Boldaş suma de 50.000 de euro cu titlu de daune morale şi au respins restul pretenţiilor civile

Două dintre părţile dosarului foştilor pedelişti constănţeni morţi în accidentul rutier din decembrie 2010 s-au declarat nemulţumite de hotărârea Judecătoriei Arad, care a stabilit cuantumul despăgubirilor ce vor trebui plătite de autorul tragediei. Primul termen a fost fixat pentru data de 2 aprilie.

Pe rolul Curţii de Apel Timişoara a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 18236/55/2011, cu obiect „ucidere din culpă (art.178 C.p.) latura civilă", cauză în care Gheorghiţă Boldaş are calitatea de intimat, precum Valeru Trifu şi Păpuşa Mocanu, prin mandatar Valeru Trifu. De partea cealaltă, Cosmin Tiberiu Boldaş şi Victoria Mirea sunt recurenţi. După cum am arătat mai sus, primul termen a fost fixat pentru data de 2 aprilie. Cei doi şi-au exprimat nemulţumirea cu privire la sentinţa din data de 18 ianuarie, pronunţată de Judecătoria Arad, când s-a admis în parte acţiunea civilă exercitată de Tiberius Cosmin Boldaş.

boldas_accident_doliu_pdl.jpg Pe cale de consecinţă, magistraţii l-au obligat pe Gheorghiţă Boldaş să-i plătească lui Tiberius Cosmin Boldaş suma de 50.000 de euro cu titlu de daune morale şi au respins restul pretenţiilor civile. Tot în cadrul aceleiaşi sentinţe, instanţa a admis în parte acţiunea civilă exercitată de partea civilă Victoria Mirea, obligându-l pe inculpatul Boldaş să plătească suma de 30.000 de euro cu titlu de daune morale şi 30.515 lei cu titlu de daune materiale. Şi Victoriei Mirea i s-au respins restul pretenţiilor civile. Judecătoria Arad l-a mai obligat pe asigurătorul Societatea de Asigurare Reasigurare „BCR Venna Insurance Group" SA la plata tuturor sumelor indicate mai sus cu titlu de despăgubiri civile în măsura în care aceste sume nu sunt achitate de inculpat. „Constată că numiţii Trifu Valeru şi Mocanu Păpuşa nu s-au constituit părţi civile în procesul penal; în baza art. 193 alin. 1 Cod procedură penală, obligă inculpatul să plătească părţii civile Boldaş Tiberius Cosmin, suma de 2.462 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare efectuate şi părţii civile Mirea Victoria, suma de 2.462 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare efectuate. În baza art. 50 din Legea nr. 136/1995 obligă asigurătorul la plata sumelor indicate mai sus cu titlu de cheltuieli judiciare în măsura în care această sumă nu este achitată de inculpat; În baza art. 191 alin.1 Cod procedură penală obligă inculpatul la plata către stat a sumei de 50 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat", se mai arată în minuta instanţei de judecată. Aproape de jumătatea lunii decembrie 2010, Gheorghiţă Boldaş a condus un Volkswagen dinspre Deva spre Arad. Într-o curbă periculoasă, şoferul ar fi adormit la volan motiv pentru care a intrat pe contrasens şi a lovit un autoturism marca Audi, model A3, care venea din sens opus. Acesta era condus de Nicolae Simion Ardelean, de 21 de ani, cetăţean austriac. În urma impactului deosebit de puternic, Viorel şi Mioara Trifu, de 56 şi respectiv 48 de ani, din Constanţa, (foşti membri ai PDL Constanţa, Colegiul 7,) dar şi Virginia Boldaş, de 53 de ani, soţia conducătorului auto, şi-au pierdut viaţa. Pentru acest accident, Gheorghiţă Boldaş a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii