Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:16 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tragedie rutieră în Bulgaria. Un mort şi 14 răniţi Turişti români, implicaţi într-un accident grav (galerie foto)

ro

22 Sep, 2014 00:00 2144 Marime text
Un autocar cu 25 de pasageri români care circula, ieri dimineaţă, de la Kusadasi spre România s-a răsturnat în pasul Republika din Bulgaria, între localitățile Gurkovo și Veliko Tîrnovo. Accidentul s-a soldat cu decesul unei persoane și rănirea gravă a altor cinci.
 
Autorităţile bulgare spun că autocarul nu a adaptat viteza la condițiile meteo și, într-o curbă, a pierdut controlul direcției de mers și s-a răsturnat. În urma impactului, a rezultat un mort, cinci răniți grav, precum și alte persoane cu răni ușoare.
 
Vicepremierul Gabriel Oprea a dispus formarea unui grup interministerial alcătuit din reprezentanți ai MAI și ai Ministerului Afacerilor Externe care să gestioneze această situație.
 
Totodată, două elicoptere SMURD din Craiova și București şi o aeronavă a MAI au decolat spre Bulgaria pentru a prelua
șase dintre persoanele rănite grav. O femeie de 60 de ani a fost prima adusă în ţară, ieri, la amiază, cu unul din elicoptere.
A doua victimă adusă a fost un bărbat, tot în vârstă de 60 de ani. Apoi, alţi patru au fost transporați la Spitalul Floreasca din Capitală, duminică după-amiază, cu un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie.

Agenția bulgară de ştiri Focus scrie că autocarul era înmatriculat în România și era condus de un cetățean român de 44 de ani. Şoferul autocarului a fost supus unui test pentru depistarea consumului de băuturi alcoolice, care a ieșit negativ.
 
Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri și Turism (DIMMMAT), alături de Autoritatea Națională pentru Turism (ANT) a înființat o celulă de criză în urma accidentului de autocar produs în Bulgaria, a anunțat, ieri, într-un comunicat de presă, DIMMMAT, preluat de  Agerpres.
  
Potrivit sursei citate, din primele verificări, societatea tour-operatoare care a organizat excursia deține licență și brevet valabile, precum și poliță de asigurare împotriva insolvabilității și a falimentului.
 
În urma tragicului accident, ANAT şi CAMIRA TURISM au prezentat sincere condoleanţe familiei persoanei decedate în urma răsturnării autocarului şi și-au exprimat speranţa că starea turiştilor răniţi – aduşi de urgenţă la Bucureşti – se va îmbunătăţi în scurt timp, iar toţi pasagerii autocarului răsturnat să depăşească cu bine starea de şoc cauzată de accident.

ANAT a informat informează că agenţia CAMIRA TURISM, iniţiatorul vacanţei în Kusadasi, este o agenţie cu un comportament corect în piaţă, care nu a înregistrat reclamaţii din partea turiştilor sau a membrilor ANAT, s-a precizat într-un comunicat de presă.

Potrivit România TV, MAI a transmis că Poliţia Română a efectuat primele verificări în ţară privind firma transportatoare, şoferii şi autocarul implicat în accident, concluzia fiind că nu existp probleme din punct de vedere al avizelor şi atestatelor prevăzute de legislaţia română în materie.

Autocarul aparține societății Camira Events&Travel, societate cu sediul în București. 



 



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii