Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:42 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tragedie rutieră de Crăciun, în Arad Trei ani cu suspendare pentru uciderea a doi pedelişti constănţeni

ro

18 Nov, 2011 01:00 2110 Marime text
boldas - accident PDL.jpgLa termenul de judecată, instanţa l-a întrebat pe inculpat dacă solicită ca judecata să aibă loc în baza probelor administrate în faza de urmărire penală, pe care le-a cunoscut şi însuşit, urmând audierea acestuia, cuvânt fiind acordat apoi procurorului şi celorlalte părţi

Gheorghiţă Boldaş, presupusul autor al accidentului rutier mortal în urma căruia şi-au pierdut viaţa doi foşti pedelişti constănţeni, a fost condamnat la închisoare de magistraţii Judecătoriei Arad. Conform unor surse apropiate cazului, Gheorghiţă Boldaş ar fi acceptat să fie judecat exclusiv în baza probelor administrate de procurori, în faza de urmărire penală, nesolicitând expertize sau alte probe suplimentare. Conform articolului 320 indice 1 din Codul de Procedură Penală, care face referire la judecata în cazul recunoaşterii vinovăţiei, până la începerea cercetării judecătoreşti, inculpatul poate declara personal sau prin înscris autentic că recunoaşte săvârşirea faptelor reţinute în actul de sesizare a instanţei şi solicită ca judecata să se facă în baza probelor administrate în faza de urmărire penală.

Conform aceleiaşi surse mai sus precizate, judecata poate avea loc numai în baza probelor administrate în faza de urmărire penală, doar atunci când inculpatul declară că recunoaşte în totalitate faptele reţinute în actul de sesizare a instanţei şi nu solicită administrarea de probe, cu excepţia înscrisurilor în circumstanţiere pe care le poate administra la respectivul termen de judecată. La înfăţişarea din 16 noiembrie, instanţa l-a întrebat pe inculpat dacă solicită ca judecata să aibă loc în baza probelor administrate în faza de urmărire penală, pe care le-a cunoscut şi însuşit, urmând audierea acestuia, cuvântul fiind apoi acordat procurorului şi celorlalte părţi. „Instanţa va pronunţa condamnarea inculpatului, care beneficiază de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege, în cazul pedepsei închisorii, şi de reducerea cu o pătrime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege, în cazul pedepsei amenzii. (...)", potrivit articolului 320 indice 1.

Două înfăţişări au fost suficiente

boldas - accident doliul_pdl.jpgDosarul acestui accident mortal a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Arad, pe data de 6 octombrie 2011, cu numărul unic 15774/55/2011. După cum arătam şi în ediţiile trecute, Gheorghiţă Boldaş, presupusul autor al accidentului, are calitatea de inculpat, iar Cosmin Tiberiu Boldaş, Valeriu Trifu şi Paula Mocanu, prin mandatar Valeru Trifu, sunt părţi civile. Prima înfăţişare a avut loc pe data de 19 octombrie 2011, când instanţa a amânat dosarul în baza cererii formulate de inculpat pentru a-şi angaja apărător. În cea de a doua şedinţă, din data de 16 noiembrie 2011, Judecătoria Arad l-a condamnat pe Gheorghiţă Boldaş la trei ani de închisoare cu aplicarea articolului 81 Cod penal. Mai mult decât atât, instanţa de judecată a disjuns acţiunea civilă, stabilind un nou termen de judecată pentru latura civilă a cauzei. Articolul mai sus precizat face referire la suspendarea condiţionate a pedepsei aplicate persoanei fizice pe o anumită durată, dacă sunt întrunite următoarele condiţii: pedeapsa aplicată este închisoarea de cel mult trei ani sau amendă, infractorul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsa închisorii mai mare de şase luni, se apreciază că scopul pedepsei poate fi atins chiar fără executarea acesteia. „Suspendarea condiţionată a executării pedepsei nu atrage suspendarea executării măsurilor de siguranţă şi a obligaţiilor civile prevăzute în hotărârea de condamnare", potrivit articolului 81 Cod penal.

Impact Volkswagen - Audi

În urma cercetărilor specifice, lucrătorii Serviciului Poliţiei Rutiere Arad au stabilit că Gheorghiţă Boldaş, în vârstă de 51 de ani, a condus aproape de jumătatea lunii decembrie 2010 un automobil marca Volkswagen, model Jetta, dinspre Deva spre Arad. La un moment dat, într-o curbă periculoasă, din câte se pare, după cum mai arată şi oamenii legii, Boldaş ar fi adormit la volan, motiv pentru care a intrat pe contrasens, lovind în plin un autoturism marca Audi, model A3, care venea din sens opus, condus de Nicolae Simion Ardelean, de 21 de ani, cetăţean austriac. În urma impactului, Volkswagen-ul a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat. Medicii Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare Arad nu au mai putut face nimic pentru soţii Viorel şi Mioara Trifu, de 56 şi respectiv 48 de ani, din Constanţa, şi nici pentru Virginia Boldaş, de 53 de ani, soţia conducătorului auto. După cum arătam şi în ediţiile trecute, Viorel şi Mioara Trifu, rude prin alianţă cu Nicolae Şandru, consilier local PDL, făceau parte dintr-o organizaţie de cartier a PDL Constanţa, din Colegiul 7, coordonat de Florian Constantin. Foştii pedelişti au fost înmormântaţi pe data de 29 decembrie 2010, la Domneşti, judeţul Vrancea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii