Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:52 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 2 Tragedie într-o familie din Dunăreni! Un copil în comă, altul a decedat!

ro

07 Dec, 2016 14:00 3074 Marime text
În urmă cu trei săptămâni, două surori care provin dintr-o familie nevoiaşă, asistată social, au mâncat fructe de boz. Minorele au fost internate la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța. 

Din păcate, ieri, una dintre cele două surori, cea în vârstă de patru ani, a decedat, iar cealaltă, în vârstă de opt ani, se află în comă.
 
Informaţia ne-a fost confirmată de primarul comunei Aliman, din care face parte satul Dunăreni, Nicola George.

Amintim că, în urmă cu câteva săptămâni, un constănţean aflat la cumpărături în Oborul din Constanţa s-a confruntat cu o situaţie nefericită. A observat o vânzătoare ambulantă care vindea dintr-o găleată nişte fructe mărunte ce păreau a fi afine. Acesta şi-a dat seama că ceea ce intenţiona să achiziţioneze nu erau afine, ci altă plantă, fructe de boz, spunea el atunci, care sunt toxice. Gândindu-se că fructele acestea pot fi oferite şi consumate de alte persoane, a căror sănătate poate fi astfel afectată, el a apelat la instituţiile statului. Prima dată a sunat prin Serviciul de urgenţă 112 să reclame vânzătoarea ambulantă care comercializa nişte produse ce afectează siguranţa consumatorilor, însă de aici a fost redirecţionat către alte instituţii. Mai multe despre acest caz, citiţi în linkul de mai jos.

A vrut să cumpere afine și putea să se otrăvească! Un constănţean susţine că un vânzător ambulant vindea fructe toxice în piața Obor din Constanța!

UPDATE 2, ora 14.39

Directorul medical Mihnea Avram a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, că într-adevăr, două surori au fost internate la unitatea sanitară după ce ar fi mâncat nişte fructe otrăvitoare.
 

„Pacientele au fost intubate şi ventilate. Ambele au fost în stop-respirator. Din păcate, ieri sora mai mică a decedat, iar sora mai mare are şanse să supravieţuiască”, ne-a spus Mihnea Avram.



UPDATE 1, ora 14.20

În urma unor noi informaţii, pe raza localităţii Dunăreni, cinci copii ar fi consumat de pe câmp fructe toxice, toţi fiind internați de urgenţă cu diagnostic de meningită/encefalită.
 
Menţionăm că necropsia fetiţei care a decedat ieri va avea loc în cursul zilei de astăzi.

Cercetările în acest caz sunt efectuate de către polițiști. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii