Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:28 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Traficanţi de migranţi, arestaţi preventiv (video)

ro

04 Mar, 2015 00:00 2112 Marime text
Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa au solicitat luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii Serhat Karatar, cetăţean turc, şi Jack Daniel Marakha, cetăţean sirian, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de migranţi. Totodată, aceştia sunt cercetaţi pentru trecerea frauduloasă a frontierei de stat a României şi conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau certificat de capacitate corespunzător.
 
În aceeaşi cauză, prin ordonanţa procurorului din data de 2 februarie, s-a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pe o durată de 30 de zile faţă de Bakhtiar Zadeh Ebrahim, Mohammad Samih Alkhatib, Marouf Chamsy, Ali Gholampur, Ali Kawa şi Jerdo Hordu Husein, cetăţeni sirieni şi iranieni. Aceştia sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de complicitate la trafic de migranţi şi trecerea frauduloasă a frontierei de stat a României.
 
Conform anchetatorilor, aceştia au ajutat la organizarea activităţii de trecere ilegală a frontierei de stat a României şi la traficarea celor 69 de migranţi, în înţelegere cu primii doi inculpaţi. Nava a fost depistată vineri seara, la ora 22.50, de lucrători de poliţie ai Gărzii de Coastă Constanţa. Nava „ARZU 1“ din Turcia a fost identificată la aproximativ 9,5 mile marine travers faţă de Portul turistic Belona. Majoritatea celor 69 de persoane de naţionalitate iraniană şi afgană nu deţineau asupra lor niciun document de identitate.
 
Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Constanţa.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii