Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:33 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Toxiinfecţie în masă, la Bălcescu (video)

ro

30 Sep, 2010 00:00 1677 Marime text
toxinfectie.jpgAutoritatile sanitare constantene au intrat in alerta dupa ce 12 elevi de la şcoala primară din comuna Nicolae Balcescu s-au prezentat la cabinetul doctorului din sat cu simptome de toxiinfecţie alimentară. Directoarea unitatii de invatamant a fost amendata cu 500 de lei pentru ca nu a anuntat la timp autoritatile sanitare.

Mai mulţi elevi ai şcolii din localitatea Nicolae Bălcescu s-au simtit rau si imediat dupa ore s-au prezentat la dispensar. Imediat ce le-a acordat primul ajutor si a completat retetele, medicul a alertat autoritatile sanitare. O echipa de epidemiologi si inspectori sanitari de Directia de Sanatate Publica din Constanta s-a deplasat la scoala din sat si la familiile copiilor. S-a constatat ca elevii nu consumaseră aceeasi mancare, asa ca au verificat apa. Parintii sustin insa ca iaurtul si cornul primite de copii la scoala nu ar fi tocmai proaspete.

Directia de Sanatate Publica a fost anuntata de acest caz dupa cateva ore de catre medicul de familie, desi in mod normal aceasta atributie ii revenea directoarei scolii. Aceasta a trimis elevii la medicul de familie, fara sa fie insotiti de un cadru didactic si fara sa anunte DSP. Ea a fost amendata cu 500 de lei.

Ancheta la scoala din Nicoale Balcescu va continua si in zilele urmatoare pana la depistarea cauzei imbolnavirii elevilor. Copiii au fost tratati ambulatoriu si nu au necesitat internare. In urma cu o saptamana alti 34 de copii de la o scoala generala din Constanta  au ajuns la medic cu aceleasi simptome.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii