Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tomescu, Vanghelici si Gosu, scapati de interdictii

ro

02 Mar, 2010 03:44 7774 Marime text
interlopi_petrica_tomescu.jpgDupă ce Petrică Tomescu a fost apărat de soţia sa în instanţă, iar Doru Ionel Ilie, unul dintre tinerii pe care se presupune că Tomescu, împreună cu Stila Goşu, Ionuţ Vanghelici şi alţi doi indivizi, l-ar fi agresat, a cerut în faţa judecătorilor să se împace cu aceştia, instanţa a decis în favoarea inculpaţilor.

Dat fiind că procurorii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de denunţ calomnios în privinţa lui Ilie, magistraţii Judecătoriei Constanţa nu au avut de ales şi au revocat interdicţia de a părăsi localitatea pe care o aveau cei şase suspecţi. Decizia a fost deja atacată în recurs, care se va judeca astăzi, de la ora 11.00, la Tribunalul Constanţa.

Răsturnare de situaţie în procesul în care cunoscuţii Stila şi Mitică Goşu, Ionuţ Vanghelici, Petrică Tomescu, Vasilică Coşman şi Daniel Zorică sunt judecaţi pentru şantaj, răpire şi loviri. Doru Ionel Ilie, tânărul care a reclamat la Poliţie că a fost răpit de Stila Goşu şi de tovarăşii săi, şi-a schimbat declaraţiile în instanţă şi a cerut să se împace cu aceştia. „Vreau să mă împac cu inculpaţii, pentru că nu m-a lovit nimeni. Martorii audiaţi n-au minţit, dar vreau să subliniez că Stila Goşu m-a luat de bunăvoie şi nesilit de nimeni", a declarat Ilie. Părând mai degrabă nedumeriţi de această întorsătură, Goşu, Vanghelici, Tomescu şi ceilalţi acuzaţi au fost de acord să se împace cu Ilie, unii dintre ei precizând „chiar dacă nu am fost la faţa locului când s-au petrecut faptele respective, sunt de acord să mă împac cu partea vătămată".

interlopi_stila_gosu.jpgDin victimă, inculpat

În urma declaraţiei lui Doru Ilie, în care bărbatul a infirmat categoric varianta procurorilor conform cărora ar fi fost sechestrat de Goşu, reprezentanţii Parchetului s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de denunţ calomnios, iar Ilie a devenit din victimă, inculpat. Individul a precizat că, în faza de urmărire penală a declarat că a fost băgat cu forţa în maşina lui Goşu pentru că a fost influenţa de Aurel Coman. „Am revenit asupra declaraţiilor din cauza mustrărilor de conştiinţă", a precizat Ilie, afirmând, de asemenea, că nu a luat legătura cu inculpaţii, de la începutul procesului. De menţionat că, înainte de declaraţiile mai degrabă surprinzătoare ale bărbatului, instanţa îi audiase pe Aurel Coman şi pe Cătălin Duţu, celelalte părţi vătămate din dosar. În mare parte, aceştia au confirmat varianta procurorilor cu privire la desfăşurarea evenimentelor, însă Coman a subliniat: „din punctul meu de vedere, cel care a provocat incidentul a fost Spiţă Daniel".

În vizită la socrii săi

Printre martorii audiaţi s-a numărat şi soţia lui Petrică Tomescu, Steliana, care a declarat că, în seara când se presupune că Tomescu l-a sechestrat pe Ilie, acesta era, de fapt, în vizită la viitorii săi socri. „Pe 3 decembrie 2008, trebuia să-l prezint pe soţul meu părinţilor mei, aceasta fiind prima dată când urma să-i întâlnească", a povestit martora, care a adăugat că la întâlnire au fost prezenţi şi sora şi cumnatul ei, veniţi să-l încurajeze pe Tomescu. Stelian Dămăşaru, cumnatul soţilor Tomescu, a confirmat varianta prezentată de soţia suspectului. Totuşi, instanţa l-a audiat şi pe Vasile Augustin Bumbac, un tânăr de 16 ani, martor al evenimentelor din 3 decembrie 2008. Acesta a precizat că printre indivizii care se aflau la faţa locului când s-a produs altercaţia din apropiere de Casa de Cultură se numără Stila Goşu, Ionuţ Vanghelici şi Petrică Tomescu. Totodată, martorul a precizat iniţial că a fost lovit cu piciorul în cap de Vanghelici, dar apoi a părut să se răzgândească. Următoarea înfăţişare a fost fixată pe data de 26 martie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • floarea soarelui 02 Mar, 2010 18:34 Nu prea au scapat de masura preventiva instituita acum 1 an...Tribunalul Constanta a admis recursul Parchetului si a mentinut masura obligarii de a nu parasi localitatea.Sunteti in urma cu noutatile...