Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:24 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tinerii acuzati de trafic de cocaina, trimisi in judecata

ro

09 Jul, 2004 00:00 957 Marime text

In urma cu cateva luni, politistii de la Crima Organizata au organizat un flagrant pentru prinderea a trei traficanti de droguri * Doi dintre acestia au fost prinsi, in timp ce al treilea a fugit cu un autoturism * Dupa ce Elena Tanasescu si Emil Gheorghe au fost prezentati judecatorilor de la Tribunalul Constanta, magistratii au emis mandat de arestare preventiva pentru o perioada de 29 de zile * De asemenea, si pe numele lui Razi Saban, cel care a fugit, s-a eliberat un mandat in lipsa * Elena Tanasescu nu este la primul conflict cu legea penala * In cursul acestui an, ea a mai fost condamnata pentru consum de droguri la trei ani de inchisoare cu suspendare sub supraveghere

Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta au dispus, ieri, trimiterea in judecata a Elenei Tanasescu si a lui Emil Gheorghe sub acuzatia de trafic de droguri. De asemenea, in acelasi dosar a mai fost trimis in judecata, dar in lipsa, si Razi Saban, deoarece acesta s-a sustras urmaririi penale si a fost dat in urmarire generala. In urma cu cateva luni, politistii din cadrul Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Constanta au organizat un flagrant pentru a prinde trei traficanti de droguri. In urma acestei operatiuni, oamenii legii au reusit capturarea a doi dintre acestia, in timp ce unul a reusit sa fuga cu un autoturism. Emil Gheorghe, in varsta de 30 de ani, instructor la sala de fitness "Power Gim", impreuna cu Riza Saban, de 40 de ani, ambii din Constanta, s-au dus la hotelul "Parc" din statiunea Mamaia pentru a efectua o tranzactie cu cocaina. Potrivit anchetatorilor, afacerea celor doi a fost intermediata de Elena Tanasescu, in varsta de 23 de ani, o mai veche clienta a politistilor de la Crima Organizata. Riza Saban si Emil Gheorghe venisera la hotel pentru a vinde peste 100 de grame de cocaina, insa, la un moment dat, Saban a refuzat sa mai intre in hotel, spunandu-i celui de-al doilea "ca-i miroase a politisti". Astfel, Saban l-a bagat la inaintare pe Gheorghe, care a fost prins in flagrant de politisti exact in momentul in care vindea cocaina unui ofiter sub acoperire. Presupusul traficant dorea in schimbul stupefiantelor 4000 de dolari. In momentul in care a vazut ca partenerul sau de afaceri a fost ridicat de politisti, Saban a demarat in tromba si nu s-a supus somatiei oamenilor legii, ocolind barajele instituite de acestia, iar in cele din urma a disparut. La momentul respectiv, pentru imobilizarea acestuia, politistii au facut uz de arma, focurile fiind trase in masina cu care individul a demarat in tromba. Pentru prinderea acestuia s-au luat masuri operative, insa, cu toate acestea, Saban nu a mai fost prins, iar individul a fost dat in urmarire generala. In alta ordine de idei, la timpul respectiv, Emil Gheorghe si Elena Tanasescu au fost prezentati judecatorilor cu propunerea de arestare preventiva. Dupa ce au deliberat in sedinta secreta, magistratii au emis mandate de arestare preventiva pentru o perioada de 29 de zile pe numele acestora. In acelasi timp, judecatorii au emis mandat de arestare si pentru Saban, dar in lipsa. Ieri, cei doi au fost prezentati din nou magistratilor pentru prelungirea mandatelor, iar instanta a ramas in pronuntare.

La 23 de ani, din nou dupa gratii

Desi are numai 23 de ani, Elena Tanasescu nu este la primul conflict cu legea penala. Pe data de 20 aprilie, magistratii de la Tribunalul Constanta s-au pronuntat in dosarul in care aceasta este inculpata si au dispus condamnarea tinerei la trei ani de inchisoare cu suspendare sub supraveghere. Fata a fost trimisa in fata instantei de catre procurorii constanteni sub acuzatia de trafic de droguri de mare risc si consum propriu de stupefiante fara drept. Ea a fost surprinsa in flagrant, in luna iulie a anului trecut, in timp ce vindea droguri, de catre politistii din cadrul Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Constanta. Tanara a fost prinsa in flagrant in timp ce vindea 20 de doze de heroina unui agent sub acoperire, in schimbul sumei de sase milioane de lei. In urma perchezitiei, asupra ei s-au mai gasit 33 de comprimate de metadona si sapte comprimate de nitrazepam, despre care Tanasescu a declarat ca erau pentru consum propriu. Totodata, fata a mai spus ca heroina a cumparat-o de la niste persoane necunoscute din cartierul bucurestean Ferentari. Atunci cand a fost audiata de catre judecatori, Elena Tanasescu a recunoscut ca este consumatoare de stupefiante de doi ani si a recurs la un asemenea gest determinata de anturaj. Aceasta a declarat judecatorilor ca in anturajul din care face parte se consuma frecvent stupefiante si fiecare dintre ei procura pentru celalalt droguri cand era necesar, dar operatiunea de procurare si oferire avea loc doar in grupul lor. In legatura cu cele 33 de comprimate de metadona si sapte de nitrazepam, fata a spus ca erau pentru dezintoxicare, deoarece intentiona sa renunte la consumul drogurilor. Intrebata de catre magistrati de unde procurase medicamentele care sunt interzise a se consuma fara prescriptie medicala, Elena Tanasescu a declarat ca le avea de la niste prieteni care fusesera internati in spital si nu urmasera tratamentul medical impus de medici. Initial, fata a fost arestata, insa in cele din urma a fost pusa in libertate. Cu toate ca, pentru infractiunile care privesc traficul si consumul de droguri, textul de lege specifica pedepse foarte severe, judecatorii au considerat ca tanara nu prezinta pericol social si au dispus executarea pedepsei sub supraveghere. Sentinta data in acest dosar nu este definitiva, motiv pentru care a si fost atacata cu apel.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii