Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:28 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tineri, dar morti, in avionul prabusit la Tuzla (galerie foto)

ro

07 Jul, 2010 01:26 7046 Marime text
cap_4.jpgÎntreaga Românie a rămas mută de uimire atunci când a aflat de gravul accident aviatic care s-a petrecut pe data de 5 iulie pe aerodromul de la Tuzla.

Incidentul de la Tuzla a fost catalogat drept una dintre cele mai grave catastrofe în care a fost implicat un avion An-2.

lista_tineri_tuzla1.jpgÎn urma accidentului şi-au pierdut viaţa patru militari din cadrul Forţelor Aeriene şi opt din cadrul Forţelor Navale. Cei care au părăsit această lume căzând la datorie au fost: comandorul Nicolae Jianu, care avea 49 de ani, era căsătorit şi avea doi copii, locotenentul-comandor Cătălin Vicenţiu Antoche în vârstă de 34 de ani, căsătorit şi avea un copil, locotenent Lavinia Guiţă de 26 de ani, necăsătorită, maistrul militar clasa I Răzvan Rângheţ avea 43 de ani, era căsătorit şi avea doi copii, locotenentul Liviu Antim în vârstă de 27 de ani şi era necăsătorit, maistrul militar clasa a II-a Florin Claudiu Cişmaşu avea 34 de ani, era căsătorit şi avea doi copii, maistrul militar clasa a II-a Cătălin Rădoi era în vârstă de 36 de ani, era căsătorit şi avea un copil.

Printre cei mai tineri care au pierit în flăcări se numără maistrul militar clasa a III-a Băduţ Papuc - 29 de ani, fruntaşul Constantin Vlăduţ Sărman - 26 de ani, fruntaşul Marius Cătălin Chioveanu de 22 de ani, fruntaşul Cosmin Furtună - 28 de ani şi soldatul Cosmin Florescu care avea 25 de ani, toţi aceştia fiind necăsătoriţi. Unele voci susţin că militarii ar trebui să fie înmormântaţi în Cimitirul Eroilor, pentru că au căzut la datorie. Pe tot parcursul zilei, rudele decedaţilor au mers la morga Cimitirului Central din Constanţa pentru a identifica cadavrele rudelor lor.

Jandarmii au păzit cadavrele

Morga cimitirului a fost păzită de trei jandarmi şi o dubă a Poliţiei. La efectuarea autopsiei au fost convocaţi numeroşi medici legişti, care au fost nevoiţi să stabilească cauza morţii. Pentru a putea preciza care a fost cauza din care avionul a luat foc la puţin timp după decolare, s-au demarat cercetările de rigoare, procurorul-şef adjunct al Secţiei Parchetelor Militare din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, colonelul Nicolae Lupulescu, şi procurorul-şef al Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică, Marius Iacob, au preluat ancheta în cazul accidentului aviatic de la Tuzla, pentru a descoperi cauza tragediei. Dosarul a fost preluat de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Bucureşti, din ordinul procurorului general, Laura Codruţa Kovesi, ancheta fiind coordonată de o echipă de procurori militari, condusă de adjunctul Secţiei Parchetelor Militare, colonelul Nicolae Lupulescu. La faţa locului s-a deplasat o echipă de procurorii militari, însoţită de comisia specială de investigare constituită la nivelul Ministerului Apărării Naţionale, împreună cu specialişti criminalişti conduşi de comisar-şef Gabriel Ţâru, directorul Institutului de Criminalistică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR). În locul accidentului s-a continuat perierea zonei pentru a fi identificate toate componentele avionului în vederea stabilirii pistelor de cercetare. Surse din cadrul echipelor de cercetare au precizat că de vină ar putea fi faptul că în carlingă se aflau mai multe persoane decât capacitatea maximă admisă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • lucy bauer-arcan 01 Jan, 2011 18:40 Tuzla?tatal meu a fost pilot la timisoara ,in 1976 a avut si el un accident cu elicopterul.de cite ori citesc Tuzla imi revin amintirile neplacut de atunci!