Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:24 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Termen scurt fără precedent Ce mesaj transmite Curtea de Apel Bucureşti inculpaţilor din dosarul retrocedărilor

ro

06 Sep, 2012 01:00 3626 Marime text
retrocedari_-_Radu_Mazare.jpgRămâne de văzut dacă magistraţii bucureşteni vor reuşi să termine judecata în dosar înainte de a se împlini patru ani de la trimiterea în instanţă a celor 37 de persoane

Curtea de Apel Bucureşti a stabilit un nou termen de judecată în celebrul dosar al retrocedărilor din Constanţa. Spre uimirea tuturor, inclusiv a celor 37 de inculpaţi, printre care se află şi Radu Ştefan Mazăre şi Nicuşor Daniel Constantinescu, magistraţii au decis, pe 4 septembrie, ca procesul să fie reluat pe data de 11 septembrie. Potrivit unor surse bine informate, acest termen scurt între înfăţişări nu ar reprezenta decât un semnal dat de judecătorii Curţii de Apel Bucureşti care doresc o judecată mai rapidă a cauzei în care procurorii DNA vorbesc de un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane de euro. Din aceşti bani, 77,77 milioane euro ar reprezenta prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane euro prejudiciu în dauna municipiului Constanţa.

retrocedari_-_Cristi_Borcea.jpg

Aceleaşi surse arată că la termenul din data de 4 septembrie ar fi fost audiat edilul municipiului Constanţa, Radu Ştefan Mazăre, Andrei Sozanski, Claudia Cealera - funcţionari în Primăria Constanţa, notarul public Jean Andrei Aurel, celebrul Cristian Borcea, dar şi cele două funcţionare din cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Constanţa, Luminiţa Călătoru şi Silvia Stanciu. Acestea din urmă sunt acuzate de infracţiuni asimilate şi în legătură directă cu infracţiuni de corupţie.

Amintim că, pe data de 28 octombrie 2008, Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat prin intermediul comunicatului 271/VIII/3 trimiterea în judecată a unui număr de aproape 40 de inculpaţi în legătură cu restituirea şi atribuirea „nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză". De asemenea, pe lista inculpaţilor apar Constantin Racu - fost director al Direcţiei Administraţie Publică, Daniela Ramona Dospinescu, directorul Direcţiei Patrimoniu, Ion Marica - directorul Direcţiei Tehnic Investiţii, Dan Miron - fost consilier municipal şi consilierii juridici Cristian Tălpău, Nora Alina Chircă şi Bogdan Ghiţulescu. DNA arată că cei mai sus precizaţi sunt acuzaţi de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu obţinerea de avantaje patrimoniale, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, fals intelectual în formă continuată şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni. La finele ultimelor înfăţişări, Radu Mazăre a avut câte ceva de declarat jurnaliştilor prezenţi la Curtea de Apel. Astfel, după ce a reluat atacurile la adresa preşedintelui Traian Băsescu, pe care l-a catalogat, conform RTV, drept „omul Diavolului". La ultimul termen, edilul municipiului Constanţa a spus: „Am venit la extemporal, am venit să mai dau o teză". Rămâne de văzut dacă magistraţii bucureşteni vor reuşi să şi termine judecata în dosar înainte de a se împlini patru ani de la trimiterea în instanţă a celor 37 de persoane.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii