Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:05 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Termen la Înalta Curte şi la Curtea de Apel Constanţa Nicuşor Constantinescu află, astăzi, dacă i se menţine arestul preventiv (galerie foto + video)

ro

14 Nov, 2014 00:00 2381 Marime text
Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost adus, ieri dimineaţă, de la Spitalul Penitenciar Rahova în faţa magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din Bucureşti. Fostul şef al CJC le-a cerut judecătorilor să anuleze mandatul de arestare preventivă emis pe numele său de instanţa din Bucureşti. Magistraţii Înaltei Curţi au rămas în pronunţare şi, dacă vor admite contestaţia lui Nicuşor Constantinescu, urmează a fi stabilit un nou termen de judecată. După aproape o oră în care s-a aflat în sala de judecată, Nicuşor Constantinescu a fost urcat din nou în duba cu care a fost adus şi a pornit spre Constanţa, unde avea termen de judecată şi în dosarul care se află pe rolul Curţii de Apel Constanţa. În cauză, Tribunalul Constanţa a confirmat, săptămâna trecută, mandatul de arestare emis pe numele lui Nicuşor Constantinescu în Dosarul Centrului Militar Zonal Constanţa.

Familia lui Constantinescu şi vicepreşedinţii CJC, în sala de judecată 

Dacă la Bucureşti, Constantinescu a fost singur în faţa procurorilor, în sala de judecată de la Curtea de Apel Constanţa au fost prezente, ieri, soţia şi fiica preşedintelui suspendat al CJC, Codruţa şi Smaranda Constantinescu, precum şi vicepreşedinţii CJC, Cristinel Dragomir şi Gheorghe Darie. În final, fostul şef al CJC a cerut permisiunea să stea de vorbă cu soția și cu fiica sa, permisiune care i-a fost acordată de procurori.
 

Sursa video: b1.ro

Amintim că primul mandat de arestare s-a emis în dosarul în care Constantinescu a fost trimis în judecată, de procurorii DNA Bucureşti, pentru complicitate la trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice cu obţinerea de foloase necuvenite, dar şi pentru 21 de infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, cu obţinerea de foloase necuvenite. În cauză, alături de Nicuşor Constantinescu a mai fost deferit justiţiei şi Adrian George Gâmbuţeanu, director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa (RAJDP Constanţa), în sarcina căruia s-au reţinut trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice. Procesul se află pe rolul Tribunalului Bucureşti, iar următorul termen a fost stabilit pentru data de 21 noiembrie.

Rechizitoriul poate fi citit aici.

De asemenea, Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată şi de procurorul Andrei Bodean, din DNA Constanţa, pentru abuz în serviciu în formă continuată. Dosarul se află pe rolul Tribunalului Constanţa, instanţă care, pe data de 7 noiembrie, a confirmat cel de-al doilea mandat de arestare eliberat pe numele preşedintelui suspendat al CJC.

Rechizitoriul poate fi citit aici.

Potrivit DNA, Nicuşor Constantinescu a formulat mai multe cereri succesive prin care a solicitat încuviinţarea părăsirii teritoriului României pentru a se deplasa în Statele Unite ale Americii în vederea efectuării unei intervenţii chirurgicale. Solicitările au fost admise prin ordonanţele din datele de 3.04.2014, 23.04.2014, 16.05.2014 şi 20.05.2014, prin care i s-a încuviinţat părăsirea teritoriului României până la data de 5.06.2014. Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa s-a întors în ţară la începutul acestei luni.

Constantinescu a ajuns în România săptămâna trecută. El a fost dus direct în faţa instanţei. Tribunalul Bucureşti a fost prima instanţă care a confirmat mandatul de arestare pe numele său, la scurt timp, şi Tribunalul Constanţa a luat aceeaşi decizie de confirmare a mandatului solicitat de procurorii DNA într-un alt dosar în care acesta este acuzat de abuz în serviciu.

Nicuşor Constantinescu - „Nici că aş fi purtat brăţara electronică“

Nicuşor Constantinescu a fost audiat de magistraţii Curţii de Apel Constanţa. Lui i s-a cerut să facă unele precizări privind situaţia sa pe timpul şederii în Statele Unite ale Americii şi în Turcia. „Afirmaţiile domnului Opriş cu încarcerarea şi brăţara sunt neadevărate. Nu s-a pus problema. Şi nici că aş fi purtat brăţara electronică“, a declarat Nicuşor Constantinescu în faţa magistraţilor constănţeni. De asemenea, preşedintele suspendat al CJ Constanţa a divulgat numele celor două persoane care, spune el, l-ar fi filmat în SUA în timp ce a ieşit la o terasă, unde a savurat o ţigară. Imaginile au făcut înconjurul lumii, devenind virale pe Internet. „Pe 18 iulie, la 3.00 dimineaţa, m-a apucat o durere foarte mare. Am sunat medicul. La 7.00 - 8.00 dimineaţa am plecat spre spital. Pe drum, m-au filmat Memet Ainur şi Eduard Coajă, pe care i-am dat în judecată pe teritoriul SUA. Au pus filmarea pe Internet. Atunci am vrut să mănânc o ciorbă la o terasă. Şi bolnavii de cancer trebuie să mănânce în fiecare zi“, a declarat Nicuşor Constantinescu oamenilor legii constănţeni. Şeful suspendat al CJC a declarat că nu este reală afirmaţia potrivit căreia Ambasada SUA ar fi susţinut că a stat ilegal pe teritoriul statului american şi că a venit de bunăvoie în ţară pentru a clarifica situaţia în care se află. Referitor la starea sa de sănătate, Nicuşor Constantinescu a declarat că trebuie să urmeze tratamentul şi că încearcă să scape de infecţie. Şi în această cauză, decizia în cazul contestaţiei preşedintelui suspendat al CJC la mandatul de arestare emis în dosarul Centrului Militar Zonal, judecată de magistraţii Curţii de Apel Constanţa, a fost amânată pentru astăzi, după prânz.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii