Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:01 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tatăl Innei, evaluat de Serviciul de Probaţiune al Tribunalului Constanţa

ro

23 Apr, 2012 01:04 5308 Marime text
Inna_-_Mangalia__judecatoria.jpgLa ultima şedinţă, magistraţii au hotărât emiterea unei adrese către Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Constanţa, cu menţiunea de a întocmi referatul de evaluare a inculpatului Georgic Apostoleanu

Dosarul lui Georgic Apostoleanu, tatăl cântăreţei „Inna", trimis în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, a fost redeschis de magistraţii Judecătoriei Mangalia. La finele ultimei şedinţe, instanţa de judecată a decis emiterea unei adrese către Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Constanţa, cu menţiunea de a întocmi referatul de evaluare a lui Apostoleanu. Potrivit Juridice.ro, referatul de evaluare reprezintă „instrumentul prin care serviciile de probaţiune furnizează organelor judiciare (instanţe de judecată şi parchete) la sesizarea acestora date privind persoana învinuitului sau inculpatului din perspectiva (psiho) socială".

Georgic Apostoleanu, de 54 de ani, din Neptun, Mangalia, tatăl celebrei cântăreţe Elena Alexandra Apostoleanu, alias „Inna", a fost trimis în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, pe data de 1 februarie. Dosarul a primit numărul unic 296/254/2012 şi va fi tranşat de magistraţii Judecătoriei Mangalia. În şedinţa din data de 21 februarie, instanţa a admis cererea formulată de inculpat, prelungindu-i astfel dreptul de circulaţie, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 22 februarie până la data de 22 martie, inclusiv. Pe data de 13 martie, judecătorii au admis cererea de amânare a judecării cauzei formulată de apărătorul ales al inculpatului, admiţând solicitarea formulată de cel din urmă. În aceeaşi zi, Judecătoria Mangalia a prelungit dreptul de circulaţie al lui Apostoleanu, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 23 martie până la data de 21 aprilie, inclusiv. La ultima şedinţă, magistraţii au hotărât emiterea unei adrese către Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Constanţa, cu menţiunea de a întocmi referatul de evaluare a inculpatului. De precizat că actul în cauză trebuie să fie înaintat instanţei cu cel puţin cinci zile înaintea următorului termen de judecată. După cum arătam şi mai sus, referatul de evaluare reprezintă instrumentul prin care serviciile de probaţiune furnizează organelor judiciare (instanţe de judecată şi parchete) la sesizarea acestora date privind persoana învinuitului sau inculpatului din perspectiva (psiho) socială. Juridice.ro mai arată că rolul referatului de evaluare este de a introduce informaţia socială în deciziile juridice ale organelor judiciare, iar ca trăsături generale, acesta trebuie să fie obiectiv, concis, concret, clar şi coerent. Accidentul în urma căruia Apostoleanu a fost trimis în judecată a avut loc pe data de 13 august 2009, lângă localitatea 23 August. Georgic Apostoleanu conducea o Dacia şi a lovit în spate un moped, iar conducătorul acestuia a decedat la spital.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii