Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:21 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tânăr transfug afgan, descoperit de poliţiştii de frontieră lângă Negru Vodă (galerie foto)

ro

09 Jun, 2015 00:00 946 Marime text

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au interceptat, în apropierea frontierei de stat, un cetăţean afgan care intenţiona să ajungă ilegal într-o ţară din Spaţiul Schengen, după ce a intrat în România din Bulgaria, pe jos, pe la frontiera verde.
 
Sâmbătă, în jurul orei 8.30, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Negru Vodă au desfăşurat, în baza unei informaţii, o acţiune de prevenire şi combatere a migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, în apropierea frontierei de stat, a fost depistată o persoană de sex masculin, care nu îşi justifica prezenţa în zonă şi nu vorbea limba română.
 
Persoana în cauză a fost condusă la sediul SPF Negru Vodă pentru cercetări, iar în urma verificărilor, s-a stabilit că este cetăţean afgan, pe nume S.U. Sahil, în vârstă de 18 ani, care a ales să treacă ilegal frontiera de stat, pe jos, venind dinspre Bulgaria, cu scopul declarat de a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen.
 
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit cetăţeanului afgan actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „intrare în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat“. În după-amiaza aceleiaşi zile, cetăţeanul afgan a fost predat autorităţilor de frontieră din Bulgaria, conform protocolului existent între cele două state.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii