Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:18 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tâlhării ca-n filme, în Constanța Cristian Samara şi Adrian Eugen Mitu, condamnaţi de Judecătoria Constanţa

ro

16 Oct, 2015 00:00 3047 Marime text

Judecătoria Constanţa i-a condamnat pe Cristian Samara, acuzat de lipsire de libertate în mod ilegal, lovire sau alte violenţe şi de două infracţiuni de tâlhărie calificată, şi pe Adrian Eugen Mitu, acuzat de săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată.
 
Astfel, magistraţii constănţeni l-au condamnat pe Cristian Samara la pedeapsa de cinci ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, la pedeapsa de patru ani de închisoare pentru săvârşirea unei a doua infracţiuni de tâlhărie calificată, la pedeapsa de trei ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal şi la pedeapsa de doi ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Prin urmare, i s-a aplicat inculpatului Cristian Samara pedeapsa cea mai grea, de cinci ani de închisoare, pe care „o sporeşte cu trei ani, inculpatul Samara Cristian urmând să execute, în final, pedeapsa rezultantă de opt ani de închisoare“.
 
Potrivit portalului instanţei, pedeapsa se execută în regim de detenţie. De asemenea, „scade din durata pedepsei aplicate inculpatului Samara Cristian perioada reţinerii, arestării preventive şi arestului la domiciliu de la data 15.12.2014 şi de la data de 18.12.2014 la 22.07.2015“.
 
Judecătorii constănţeni au dispus şi condamnarea lui Adrian Eugen Mitu la pedeapsa de trei ani şi şase luni de închisoare, în regim de detenţie, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată. Totodată, magistraţii scad „din durata pedepsei aplicate inculpatului Mitu Adrian Eugen perioada reţinerii, arestării preventive şi arestului la domiciliu de la data 15.12.2014 şi de la data de 18.12.2014 la 22.07.2015“.
 
De asemenea, Judecătoria Constanţa a dispus menţinerea măsurii controlului judiciar faţă de ambii inculpaţi. Conform portalului instanţei, magistraţii „obligă pe inculpatul Samara Cristian la plata către aceasta (n.r. persoana vătămată) a sumei de 20.000 de lei, reprezentând daune morale“ şi „confiscă de la inculpatul Samara Cristian geaca purtată de persoana vătămată la momentul deposedării“. Totodată, „obligă în solidar pe inculpaţii Samara Cristian şi Mitu Adrian Eugen la plata către aceasta a sumei de 3.500 de lei, reprezentând daune materiale“.
 
Reamintim faptul că, potrivit procurorilor, „la data de 9.02.2014, în jurul orei 12.20, în timp ce persoana vătămată I. M.-G. se deplasa pe bulevardul Tomis din municipiul Constanţa, în dreptul său a oprit un autoturism marca Mercedes, din care au coborât inculpatul Samara Cristian împreună cu o persoană rămasă neidentificată până în prezent, iar după ce i-au aplicat o lovitură puternică în zona capului, persoana vătămată pierzându-şi astfel cunoştinţa, au urcat-o în autoturism“. Oamenii legii mai susțin că „autorii, profitând astfel de imposibilitatea victimei de a se apăra, s-au deplasat în apropierea străzii Badea Cârţan, unde i-au aplicat mai multe lovituri, cu o bâtă, în zona capului şi pe corp“.

Abandonat la ieşirea din Ovidiu

„Ulterior, s-au deplasat spre ieşirea din oraşul Ovidiu, unde i-au mai aplicat persoanei vătămate alte lovituri cu bâta şi cu pumnii, solicitându-i totodată să se dezbrace de geaca pe care o purta şi în care aceasta avea un portofel ce conţinea documente personale. Persoana vătămată a lăsat geaca pe bancheta din spate a autoturismului marca Mercedes cu care a fost transportată, fiind ulterior abandonată la ieşirea din oraşul Ovidiu, valoarea prejudiciului cauzat fiind în cuantum de aproximativ 400 de lei“, se mai arată în documentele magistraților.
 
Procurorii mai spun că, la data de 31 octombrie, în jurul orei 17.30, „în timp ce persoana vătămată I. G. se afla în autoturismul taxi staţionat la intersecţia bulevardului Tomis cu strada Negru Vodă din municipiul Constanţa, în staţia de taxi, a fost blocată de un autoturism marca Land Rover din care au coborât Samara Cristian împreună cu Mitu Adrian-Eugen şi o altă persoană rămasă neidentificată până în prezent, iar după ce s-au urcat în autoturismul taxi cu care se afla persoana vătămată, prin întrebuinţarea de violenţe, inculpatul Samara Cristian, care se afla pe bancheta din spate, în dreptul persoanei vătămate, i-a smuls acesteia de la gât un lanţ din aur în greutate de 22 de grame, iar Mitu Adrian-Eugen, care se afla pe scaunul din dreapta-faţă, i-a smuls din mână persoanei vătămate suma de 250 de lei, valoarea prejudiciului cauzat fiind de aproximativ 3.500 de lei“, au conchis procurorii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii