Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:08 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Synevo preia serviciul de laborator al spitalului

ro

15 Dec, 2009 01:17 2132 Marime text
decupaj_dan_capatana_01.jpgFirma manageriată până acum aproximativ jumătate de an de dr. Dan Căpăţână, actualul director al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a fost singura care a depus ofertă.

Totuşi, s-au depus contestaţii, astfel că o eventuală semnare a contractului va avea loc abia în ianuarie, după soluţionarea acestora.

Lucrurile au încep să se mişte la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa (SCJU). Au fost finalizate mai multe proiecte, iar altele au prins viaţă, într-un timp surprinzător de scurt, dacă este să comparăm cu alte „mandate" ale directorilor de până acum.

Totuşi, în cazul dr. Căpăţână a existat bănuiala, încă de la preluarea funcţiei de manager, că Synevo va avea de câştigat de pe urma acestei „mutări".

Dr. Căpăţână a respins mereu acest lucru. Contactat telefonic în urmă cu aproximativ o lună, când se bănuia că Synevo va câştiga un contract cu multe zerouri cu SCJU Constanţa, acesta declara: „Este o mare prostie. Dezmint categoric orice fel de afirmaţie de felul acesta. Eu vreau să fac lucrurile cum trebuie, transparent, de aceea au şi fost publicate anunţurile de licitaţie peste tot", declara dr. Căpăţână.

Acest lucru a şi fost făcut. Anunţul de licitaţie privind concesionarea serviciilor de laborator a fost publicat şi pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, şi în jurnalul european al licitaţiilor, cu scopul de a oferi oricărei companii de specialitate din spaţiul UE şansa să participe.

Dar, iată că singura interesată de externalizarea serviciului de laborator, contract estimat la 20 de milioane de lei pentru primii cinci ani, şi singura care, probabil, poate respecta toate criteriile impuse a fost Synevo. În consecinţă, a fost unica firmă care a depus ofertă până pe 7 decembrie, când a avut loc licitaţia.

Însă, există alte trei firme care, deşi nu au venit cu nicio ofertă, au depus totuşi contestaţii în ceea ce priveşte procedura de atribuire.

Din acest motiv, contractul cu Synevo nu a fost încă semnat. Conducerea SCJU Constanţa a înaintat contestaţiile Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, deşi nu erau obligaţi să facă acest lucru, potrivit dr. Căpăţână. Urmează ca, în maxim 20 de zile, consiliul să ia o decizie.

Potrivit managerului dr. Dan Căpăţână, reprezentanţii acestor trei firme contestă procedura de atribuire, însă pe nedrept. „Din punctul meu de vedere nu există o altă procedură. S-a ales pe baza unui studiu de fezabilitate", a precizat dr. Căpăţână.

În altă ordine de iedei, laboratorul existent în incinta SCJU Constanţa nu va fi desfiinţat. „Laboratorul de aici rămâne doar pentru ceea ce înseamnă învăţământ", a precizat dr. Căpăţână.

În plus, personalul nu va fi dat în şomaj deoarece reprezentanţii Synevo şi-au luat angajamentul, în scris, să-l preia, dacă şi angajaţii vor dori acest lucru.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii