Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:49 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sute de poliţişti din Constanţa au dat în judecată IPJ şi cer recuperarea zilelor de sărbători legale muncite

ro

29 Oct, 2014 00:00 3099 Marime text
801 poliţişti, salariaţi ai IPJ Constanţa, au dat instituţia în judecată şi cer zile libere în schimbul orelor de muncă prestate sâmbăta, duminica şi în zilele de sărbători legale din ultimii trei ani.

Aceasta pentru că, după cum ne-a declarat Vasile Zelca, liderul Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), orele muncite suplimentar nu au fost plătite cu spor salarial de 100%, aşa cum spune legea. Dosarul a fost înregistrat la începutul acestei luni la Secția de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța.
 
Menţionăm că inspectorul-şef al IPJ Constanţa, comisar-şef Bogdan Despescu, comisar-şef Adrian Rapotan, adjunct al IPJ Constanţa, şi şeful Biroului Municipal al Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa, Ciprian Sobaru, NU se află printre cei care au acţionat instituţia în instanţă, aşa cum eronat a apărut în ediţia electronică a cotidianului ZIUA de Constanţa în urmă cu aproximativ două săptămâni.

Eroarea nu ne aparţine însă nouă, ci acelora care au afişat greşit pe portalul instanţelor de judecată lista cu reclamanţii din acest dosar. Preşedintele SNPPC, Vasile Zelca, ne-a explicat că, probabil, operatorii portalului au afişat lista cu toţi membrii de sindicat de la IPJ Constanţa, care sunt în număr de peste 1.300 şi în care apar şi cei din conducere. Însă din cei peste 1.300 de sindicalişti, doar 801 au semnat pentru acţionarea IPJ în instanţă în acest dosar, şi nu toţi cei peste 1.300, aşa cum au postat pe site operatorii portalului instanţelor de judecată. La câteva zile, dosarul a fost şters de pe portal.

În dosar, IPJ Constanța are calitatea de pârât, în timp ce Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, alături de 801 salariați, reprezintă partea reclamantă. În vară, peste 1.300 de salariaţi ai IPJ Constanţa au dat instituţia în judecată şi solicită instanţei să oblige IPJ-ul la plata sumelor corespunzătoare celui de-al 13-lea salariu pe anul 2010, actualizate cu indicele de inflaţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii