Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:57 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Suspectat de comiterea a 24 de infracţiuni Un nou termen pentru preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa (rechizitorii)

ro

29 Sep, 2014 00:00 1390 Marime text
Instrumentat de Dana Ana, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, dosarul în care este judecat preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu, şi Adrian George Gâmbuţeanu, directorul Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa Constanţa, a primit un nou termen. Conform Portalului Instanţelor de judecată, cauza a fost amânată pentru data de 3 octombrie.
 
La primul termen, din 13 august, Tribunalul Bucureşti a respins ca nefondate excepţia şi cererile formulate de Nicuşor Constantinescu, constatând legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 124/P/2012 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Pe cale de consecinţă, magistraţii au dispus începerea judecăţii cauzei.
 
La cel de-al doilea termen, din 12 septembrie, cauza a fost amânată pentru 26 septembrie, din cauza lipsei dosarului, dar şi din cauza faptului că Adrian George Gâmbuţeanu, directorul general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, nu a fost reprezentat de avocat. Vineri, Tribunalul Bucureşti a acordat cel de-al patrulea termen (3 octombrie), având în vedere imposibilitatea de prezentare a lui Gâmbuţeanu.
 
Aşa cum arătam şi în ediţiile trecute, Nicuşor Daniel Constantinescu a fost trimis în judecată pentru complicitate la trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice cu obţinerea de foloase necuvenite, dar şi pentru 21 de infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, cu obţinerea de foloase necuvenite. Asta în timp ce în sarcina lui Adrian George Gâmbuţeanu, directorul general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa (RAJDP) Constanţa, s-au reţinut trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Rechizitoriul poate fi citit aici

Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată şi de Andrei Bodean, procuror DNA Constanţa, pentru abuz în serviciu în formă continuată.

Citeşte rechizitoriul aici

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii