Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:34 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Suspectat de acte de comerţ şi instigare la dare de mită Marius Iordache, poliţist la Secţia Transporturi Constanţa, pus sub control judiciar (document)

ro

09 Oct, 2014 00:00 4466 Marime text
Iordache a obţinut 33.600 de lei reprezentând salariul de la IPJ Constanţa şi 7.800 de euro din subînchirierea unui apartament situat pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu
 
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar față de Marius Laurenţiu Iordache, subcomisar de poliţie în cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa. Procurorii îl suspectează pe inculpat de săvârşirea infracțiunilor concurente de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, în scopul obţinerii pentru sine de bani şi bunuri necuvenite, dar şi de instigare la dare de mită.

În ordonanța de dispunere a controlului judiciar, procurorii au reținut următoarele: „La data de 15 septembrie 2014, inculpatul Iordache Marius Laurenţiu i-ar fi solicitat unui persoane, șofer pe camion, să ofere o sumă neprecizată de bani unor funcţionari ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, pentru ca aceștia să nu îl sancţioneze contravenţional la regimul circulației pe drumurile publice. Persoana respectivă s-a conformat solicitării, însă a fost refuzată de către agenţii constatatori. Din cercetări a mai rezultat că inculpatul Iordache Marius Laurenţiu, încălcând regimul incompatibilităţilor în raport cu funcţia deţinută, a administrat, în fapt, firma la care asociat unic şi administrator este soţia sa.“

 Soţia poliţistului deţine firma Romad Agro SRL Constanţa

 Şoferul pe care l-ar fi instigat să dea mită este angajat al firmei deţinute de soţia sa, Romad Agro SRL Constanţa. Societatea a fost înfiinţată în septembrie 2012 şi are ca unic asociat şi administrator pe Geanina Iordache, în vârstă de 33 de ani, născută în Călăraşi, soţia poliţistului. Sediul societăţii se află într-un spaţiu comercial de pe strada Steagului şi este închiriat, conform datelor obţinute de la Registrul Comerţului. Activitatea principală a firmei o constituie cultivarea cerealelor (exclusiv orez), a plantelor leguminoase şi a plantelor producătoare de seminţe oleaginoase. Anul trecut, practic, în primul an de funcţionare, firma a avut o cifră de afaceri de peste 230.000 de lei, cu un profit pe anul 2013 destul de consistent, de 67.721 de lei. Am încercat să luăm legătura cu un reprezentant al societăţii pentru a ne da detalii despre incidentul în care a fost implicat salariatul firmei şi soţul patroanei, însă numărul de telefon care apare în datele de la Registrul Comerţului este nealocat!

În privinţa poliţistului Marius Iordache, acesta lucrează de un an la Secţia Transporturi, în trecut activând în cadrul IPJ Constanţa. Comisarul-şef Octavian Corneliu Tănase, şeful Secţiei Regionale a Poliţiei Transporturi Constanţa, spune că subordonatul său a fost pus la dispoziţia instituţiei până la finalizarea cercetărilor în acest caz. Tot comisarul-şef mai spune că, de când activează în structura Poliţiei Transporturi, Marius Iordache nu a avut vreo abatere disciplinară şi şi-a executat cu succes sarcinile de serviciu.

Poliţistul are credite bancare pe termen lung

Conform declaraţiei de avere de anul trecut, Marius Iordache nu deţine în proprietate terenuri, însă are o cotă parte de jumătate dintr-un apartament de 50 de metri pătraţi situat în Brăila, cotă parte dobândită prin moştenire în anul 1997 şi mai are o garsonieră de 25 de metri pătraţi în Constanţa, cumpărată prin credit în anul 2005, al cărei titular este soţia sa. Poliţistul deţine trei autoturisme, mărcile Daewoo Espero, Daewoo Nubira şi Opel Vectra, cumpărate între anii 1994 şi 2007.

 
Poliţistul are contractate două credite bancare. În 2005, a împrumutat 12.000 de euro de la BCR, cu scadenţa în 2030, iar în 2008, a făcut un credit pe 35 de ani, în valoare de 100.000 de franci elveţieni, la Bancpost. Conform declaraţiei de avere din aprilie 2013, Marius Iordache a obţinut, în anul anterior, 33.600 de lei reprezentând salariul de la IPJ Constanţa, 7.800 de euro din subînchirierea unui apartament situat pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, iar soţia sa a încasat 14.400 de lei din îndemnizaţia de creştere a copilului. Interesant este şi faptul că declaraţia de interese este goală!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • zamfirescu ion 09 Oct, 2014 11:46 da aveti dreptate la politia transporturi Constanta este o eterna infractiune comisa de lucratori institutiei.am avut de a face cu magariile comise de capii politiai transporturi inca din anul 1993 si pina acum nu sau dezis de la actele de vandalism si uz de functie nu mai vorbim de uz de falsuri.in acea vreme erau activi fratii gherghina subofiteri care cu concursul sefului praduia turisti din gara cfr. autogari efectiv faceau vama la bunurile oamenilor.aud ca si la Tulcea este un mare comisar care face sau aplica legea dupa cum este clima in momentul respectiv.este implicat in traficul cu masini furate din occident .el este ca nimeni altul C. ION comisar de la politia Tulcea.cam multe uscaturi avem si trebuie sai demascam cu putinta.