Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:27 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Surprize, surprize Cine execută silit Five Holding

ro

19 Mar, 2012 02:27 3477 Marime text
cap_5.jpgNume cu multiple valenţe pe piaţa afaceriştilor constănţeni, Five Holding este în pericol de executare silită. Departe de a aparţine unei eventuale concurenţe, „ameninţarea" vine din partea unui navigator constănţean, Mihalache Dan, un om care a plătit avansul pentru un apartament în ceea ce ar fi trebuit să fie cartierul de lux Spectrum, dar care s-a ales în schimb cu vorbe goale şi amânări din partea societăţii constănţene.

Sătul să aştepte să-şi recupereze banii, omul i-a dat în judecată pe afaceriştii constănţeni, câştigând în primă instanţă restituirea avansului de 134.086 de euro, bani plătiţi pentru apartamentul pe care nu l-a primit niciodată, dar şi o a doua sumă, tot de 134.086, cu titlul de daune interese. Recent, judecătorii Curţii de Apel Constanţa, deşi au hotărât să admită apelul celor de la Five Holding declarat împotriva sentinţei de executare, nu au făcut decât să micşoreze valoarea daunelor pe care firma trebuie să o achite, stabilind astfel suma de 23.800 de euro, în locul celor 134.086 de euro datoraţi navigatorului. Prin decizia cu numărul 38/COM/15.03.2012, Curtea de Apel „admite apelul (nr. al celor de la SC Five Holding SA), schimbă în parte sentinţa apelată în sensul că obligă pârâta (nr. SC Five Holding SA) către reclamanţi (nr. Mihalache şi Argentina Dan) la plata sumei de 23.800 de euro în loc de 134.086 de euro, echivalent în lei raportat la cursul BNR la data executării plăţii cu titlu de daune-interese". De asemenea, se arată că instanţa Curţii de Apel menţine restul dispoziţiilor sentinţei apelate.

Ce zicea prima sentinţă

Numai că sentinţa cu pricina a fost pronunţată de judecătorii Tribunalului Constanţa şi prevedea ca părţile să fie repuse în situaţia anterioară, „în sensul obligării pârâtei (nr. SC Five Holding SA) la restituirea sumei de 134.086 de euro în echivalent în lei raportat la cursul BNR la data executării plăţii către reclamanţi (nr. Mihalache şi Argentina Dan)". În aceeaşi sentinţă, se arată că instanţa „obligă pe pârâtă către reclamanţi la plata sumei de 134.086 de euro în echivalent în lei raportat la cursul BNR la data executării plăţii cu titlu de daune-interese. Respinge ca nefondat capătul de cerere privind acordarea penalităţilor de întârziere". Aşa cum am menţionat, Curtea de Apel a diminuat daunele de la 134.086 de euro la 23.800 de euro, sumă ce se adaugă avansului de 134.086 de euro pe care Five Holding de asemenea a fost obligată să îl restituie navigatorului. Surse apropiate cazului spun că sentinţa privind restituirea sumelor a fost pusă în executare de navigatorul constănţean. Menţionăm că am încercat să luăm legătura şi cu Gheorghe Oancea, administratorul Five Holding SA, sens în care l-am sunat şi i-am transmis un SMS pe telefon, însă până la închiderea ediţiei, acesta nu ne-a contactat. Dacă Five Holding ne va transmite totuşi un punct de vedere, acesta va fi publicat în ediţia următoare, astfel cum a fost formulat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii