Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:16 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Subofiterul SRI, acuzat de consum de droguri, face parte dintr-o familie de sereisti

ro

25 Jul, 2003 00:00 1309 Marime text

Deciziile anchetatorilor mai intarzie

Olivia Popescu, in varsta de 21 de ani, care este acuzata de detinere de droguri in vederea consumului, a fost audiata, ieri, de catre procurorii militari * Inca de la inceput, ea a recunoscut ca a cumparat droguri pentru consum * Cu toate acestea, tanara sustine ca nu a consumat stupefiante * Ea lucra ca subofiter in cadrul Serviciului Roman de Informatii de aproximativ un an * In momentul de fata, probabil pentru a nu i se desface contractul de munca, Olivia Popescu si-a dat demisia de la SRI

Procurorii din cadrul Parchetului Militar au audiat-o, ieri, pe Olivia Popescu, sereista care este acuzata de consum de droguri. In urma cu aproximativ o saptamana, in baza unor informatii specifice, ofiterii din cadrul Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Constanta l-au surprins in flagrant pe George Louis Neagu avand asupra sa 12 comprimate de ecstasy, motiv pentru care politistii au efectuat o perchezitie in camera hotelului "Patria", acolo unde acesta era cazat. In urma acestei descinderi, reprezentantii legii au mai descoperit inca 16 comprimate MDMA (ecstasy), precum si un gram de ketamina. Luat la intrebari de catre anchetatori, Neagu si-a recunoscut fapta, printre altele declarand ca o parte a drogurilor le-a vandut unor persoane pe care le cunoaste sub numele de Bianca si Olivia, care, la vremea respectiva, locuiau la hotelul "Astoria" din statiunea Mamaia.

Amenda de zece milioane

In urma cercetarilor efectuate, au fost identificate cele doua persoane de sex feminin, care cumparasera stupefiante de la bucurestean. Mai mult, cu ocazia perchezitiei efectuate in camera 117 a hotelului unde locuiau Olivia Popescu si Bianca Laura Toader, ambele in varsta de 21 de ani, politistii au gasit cateva pastile de ecstasy. Astfel, printre lucrurile Oliviei Popescu au fost gasite patru comprimate de ecstasy, iar printre bunurile care apartineau Biancai Laura Toader au fost descoperite doua pastile de ecstasy. In urma audierilor care au avut loc la Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta, procurorii au dispus scoaterea de sub urmarire penala a Biancai Laura Toader si aplicarea unei amenzi cu caracter administrativ, in valoare de zece milioane de lei. Anchetatorii au luat o astfel de masura deoarece s-au avut in vedere cantitatea redusa de stupefiante depistata asupra ei, dar si profilul moral al acesteia, din care rezulta ca se afla la primul conflict cu legea penala si este studenta la Facultatea de Actorie, clasa profesoarei Rodica Mandache.

Tanara si-a recunoscut fapta

Deoarece Olivia Popescu era cadru SRI, s-au dispus disjungerea cauzei si declinarea competentei in favoarea Parchetului Militar Constanta. In cursul zilei de ieri, pe parcursul mai multor ore, aceasta a fost audiata de procurorii militari. Conform declaratiei date de catre prim-procurorul Parchetului Militar Constanta, colonel-magistrat Mihai Prosan, inca de la inceput ea a recunoscut ca a cumparat droguri in vederea consumului. Cu toate acestea, tanara a declarat anchetatorilor ca nu este consumatoare de droguri, desi este greu de crezut un astfel de lucru tinand cont de aspectul sau. Pe langa faptul ca este extrem de slaba pentru varsta ei, probabil, din cauza dependentei de droguri, corpul acesteia tremura tot timpul. De asemenea, Popescu a mai spus procurorilor ca a cumparat impreuna cu prietena sa, Bianca Laura Toader, zece comprimate de ecstasy, in schimbul sumei de trei milioane de lei. Tanara, care era angajata ca subofiter de aproximativ un an in cadrul Serviciului Roman de Informatii (SRI), provine dintr-o familie de cadre militare. Mama acesteia lucreaza si in momentul de fata la SRI, iar tatal, decedat in urma cu cativa ani, a fost tot ofiter la SRI. Datorita acestui dosar care a ajuns pe masa anchetatorilor, in momentul de fata, probabil pentru a nu i se desface contractul de munca, Olivia Popescu si-a dat demisia de la locul de munca. Desi ieri aceasta a fost anchetata, procurorii nu au luat inca nici o masura in ceea ce o priveste. Totusi, la fel ca si in cazul prietenei sale, Bianca Laura Toader, este posibil ca si in cazul Oliviei Popescu procurorii sa dispuna scoaterea de sub urmarire penala si sa-i fie aplicata o amenda cu caracter administrativ.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii