Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:16 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Subcomisarul Danut Pisica, pus la zid de inculpatii din dosarul "Miralen"

ro

15 Apr, 2004 00:00 1948 Marime text

Secrete de familie

Cei care au fost audiati ieri sunt Vasile Sponti si Nicu Caracota * Ei sustin ca totul nu este decat o inscenare pusa la cale de subcomisarul Danut Pisica, cel care vrea sa le plateasca niste polite * In opinia acestora, motivul discordiei este verisoara politistului, Carmen Sichim, si in acelasi timp fina lui Caracota

Magistratii de la Tribunalul din Constanta au continuat ieri audierile in procesul in care inculpati sunt Vasile Sponti, Nicu Caracota, Anton Caracota, Nicolae Tararache, Elena Draghici, Benoni Samir Ciobanu, Marian Saicaru, Valentin Vasa, Costel Vasile Ungurianu, Vasile Saviuc, Ionel Ciocarlan si Robert Caracuda. Acestia au fost trimisi in fata instantei in cursul anului trecut, fiind acuzati, printre altele, de furt masiv de combustibil din conducte. Lasand la o parte "spectacolul" oferit de procurorul si avocatii unor inculpati, care se deruleaza de fiecare data cand are loc acest proces, in cadrul sedintei de judecata de ieri au fost audiati ultimii inculpati din dosar. Primul a fost Vasile Sponti, care a spus inca de la inceput ca nu este vinovat de faptele de care este acuzat si ca totul nu este decat o inscenare. Intrebat de catre presedintele completului de judecata ce parere are despre concluziile raportului de constatare grafoscopica, Sponti a declarat ca acesta este fabricat de politisti, iar concluziile nu corespund realitatii. Printre altele, barbatul a relatat judecatorului ca Nicu Caracota era amenintat de vreo trei-patru ani de subcomisarul Danut Pisica, din cadrul IPJ Constanta, cel care a instrumentat acest caz. "Venea la restaurant si-l ameninta spunandu-i: O sa te aranjez eu, o sa te termin!". In opinia lui Sponti, toate amenintarile au inceput in momentul in care Carmen Sichim, persoana care detine 18% din actiunile societatii "Zorile Marii", a fost data afara, de catre Nicu Caracota, din functia de director executiv pe care o detinea. Cu toate acestea, femeia si-a primit in continuare dividendele cuvenite. Potrivit lui Sponti, Carmen Sichim este verisoara primara a subcomisarului Pisica si, in acelasi timp, este fina lui Nicu Caracota. Dupa ce asociata a fost pusa pe liber, la un moment dat, Pisica a venit la Caracota si a insistat sa o reangajeze pe verisoara lui in aceeasi functie, lucru cu care cel din urma nu a fost de acord. Asa cum a sustinut si Nicu Caracota atunci cand a fost audiat, lucrurile au luat o intorsatura destul de grava din acel moment. Si el a declarat presedintelui completului de judecata, in cadrul sedintei de ieri, ca este nevinovat. De asemenea, la fel ca si Sponti, si acesta a sustinut ca Pisica venea la restaurant si-l ameninta. "Am fost foarte des amenintat pana sa fiu arestat de subcomisarul Danut Pisica. Mi-a spus ca nu va pleca din Politie pana nu ma va aresta. Atunci nu am crezut, insa de-abia cand m-am trezit in arestul Politiei, am realizat ceea ce se intampla", a declarat Nicu Caracota.

"Sa vina Danut!"

In alta ordine de idei, trebuie spus ca, ieri, Vasile Sponti a declarat judecatorului, lucru de altfel consemnat si la dosarul cauzei, ca detine inscrisuri din care rezulta asocierea subcomisarului Pisica cu persoane care au fost condamnate pentru furt de combustibil in alte cauze. Acesta a mai spus ca, atunci cand a aflat din presa ca este cautat de politisti, s-a prezentat singur la Politie. "I-am spus chestorului Jipa sa-mi spuna care sunt acuzatiile care mi se aduc, insa acesta mi-a raspuns ca trebuie sa astept pana vine Danut de-acasa, pentru ca el se ocupa de caz. In momentul in care a venit acel Danut, am vazut ca era persoana care venea la restaurant si-l ameninta pe Nicu Caracota". Referitor la acuzatiile care i se aduc subcomisarului Danut Pisica, reamintim ca si inculpatul Benoni Samir Ciobanu a spus, atunci cand a fost audiat, ca din prima clipa de cand a fost arestat i s-a impus sa declare anumite lucruri care nu erau adevarate si care-i inculpau pe Vasile Sponti si Nicu Caracota. Conform declaratiei lui Ciobanu, cel care a procedat asa este subcomisarul Pisica. "Mi s-a oferit o intelegere. Daca voi da astfel de declaratii, voi avea calitatea de martor, si nu de inculpat. Apoi m-au amenintat ca, in sens contrar, voi face 20 de ani de inchisoare. Si atunci s-a spus ca subcomisarul Pisica este mana in mana cu hotii de benzina. In acest sens, avocatul unuia dintre inculpati a vrut sa depuna un act la dosar, prin care se demonstra ca politistul isi repara autoturismul gratuit la un hot de motorina, insa instanta a respins aceasta proba. Pentru continuarea cercetarilor judecatoresti magistratii au stabilit ca termen data de 12 mai, moment in care vor fi audiati cinci martori.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii