Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:58 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Strutinsky versus Dinescu. Procesul merge mai departe

ro

23 Mar, 2010 02:57 1891 Marime text
cap_4.jpgLitigiul dintre firma lui Sorin Strutinsky şi cea în care acţionar este Mircea Dinescu nu s-a stins, cazul urmând să fie tranşat în luna mai

Lupta „greilor" Sorin Strutinsky şi Mircea Dinescu în instanţă a debutat, ieri, la Tribunalul Constanţa, unde a avut loc prima înfăţişare în procesul în care firma lui Dinescu, SC Rural & Urban Political Advising SRL, cere deschiderea procedurii insolvenţei pentru Tutun şi Ziare SRL, al cărei unic acţionar este Conpress Group SRL, a lui Strutinsky.

colaj_1.jpgDe bine ce-a început, procesul s-a şi amânat, instanţa fiind nevoită să acorde un nou termen pe data de 10 mai. Solicitarea de amânare a cauzei a fost înaintată de firma lui Dinescu, aceasta urmând, de asemenea, să fie citată pentru termenul din 10 mai cu menţiunea de a achita taxa de timbru. La rândul său, şi Tutun şi Ziare va trebui să achite o taxă de timbru în proces, dat fiind că a formulat o contestaţie. În altă ordine de idei, se pare că, departe de a se fi stins, litigiul capătă noi dimensiuni în instanţă. Dincolo de faptul că este o situaţie cel puţin ilară că o firmă de talia Tutun şi Ziare pare să se fi făcut de băcănie, ajungând ca partenerele de afaceri să ceară în instanţă deschiderea procedurii insolvenţei faţă de aceasta, mai nou, datoria nici nu pare să fi fost achitată în totalitate, cel puţin, până la acest moment. În acest sens, magistraţii au fost nevoiţi să acorde un nou termen de judecată, timp în care Tutun şi Ziare ar trebui să-şi rezolve problemele cu firma din Capitală. În noul context, în care Tutun şi Ziare depune contestaţii în dosarul în care firma lui Dinescu cere deschiderea procedurii insolvenţei, rămâne însă de văzut dacă litigiul se va soluţiona sau nu pe o cale, cât de cât, amiabilă. De menţionat că, de la bun început, părţile s-au ferit să pronunţe suma exactă pe care firma lui Strutinsky o datorează societăţii lui Dinescu. Chestionate despre datoria care a stârnit litigiul, persoanele implicate s-au limitat să precizeze că este vorba despre „o sumă mică". O sumă mică ce, contrar declaraţiilor făcute de Sorin Strutinsky, la sfârşitul săptămânii trecute, pare să nu fi fost încă achitată în întregime. Amintim că, la sfârşitul săptămânii precedente, Sorin Strutinsky, administratorul Tutun şi Ziare, spunea că plata s-a făcut şi că termenul de judecată nu este decât o formalitate. „S-a închis datoria. S-a achitat prin bilete la ordin. Suma este achitată. S-a terminat tot", afirmase Strutinsky. Totuşi, se pare însă că nu s-a încheiat nimic, dosarul primind un nou termen în luna mai.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii