Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:08 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Strutinsky, arestat de instanţa care i-a încătuşat pe Morgenstern şi pe Gâmbuţeanu (documente)

ro

06 Feb, 2015 00:00 1733 Marime text
Gabriel Sorin Strutinsky, „trezorierul“ tandemului Radu Mazăre - Nicuşor Daniel Constantinescu, încătuşat pentru trafic de influenţă, instigare la săvârşirea a două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, şi instigare la săvârşirea a două infracţiuni de spălare a banilor, în formă continuată, a fost arestat, ieri, Tribunalului Bucureşti. Aceeaşi instanţă a dispus, în alte dosare, încătuşarea lui Adrian George Gâmbuţeanu, directorul Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, judecat în două dosare alături de şeful CJC, precum şi a lui Avraham Morgenstern, afacerist israelian. Acesta este cercetat de procurorii DNA alături de Radu Ştefan Mazăre şi de Alexandru Mazăre, senator al României, în Dosarul Campusului Social „Henri Coandă“. Într-o altă cauză, Morgenstern este suspectat că nu ar fi înregistrat în mod corespunzător veniturile obţinute din trei contracte încheiate cu Regia Autonomă de Exploatare a Domeniului Public şi Privat Constanţa şi Confort Urban SRL Constanţa, în sumă totală de peste 150 de milioane de lei, şi că nu ar fi înregistrat facturile fiscale aferente acestor venituri, emise de societatea Shapir Structures SRL.
 
Mai mult decât atât, procurorii Anticorupţie susţin că Avraham Morgenstern ar fi înregistrat cheltuieli fictive în sumă totală de peste 65 de milioane de lei, reprezentând consultanţă şi asistenţă tehnică oferite de societăţile Larton Consultants Ltd Cipru şi Comrad Leasing Ltd Cipru, controlate tot de el. Revenind la dosarul în care DNA a cerut arestarea preventivă a lui Gabriel Sorin Strutinsky, afaceristul este bănuit, printre altele, că ar fi pretins de la un denunţător o sumă de bani reprezentând un procentaj de 10% din contravaloarea facturilor fiscale ce urmau a fi încasate de către societatea comercială reprezentată de denunţător, în baza a trei contracte încheiate cu DADL (Direcţia Apelor Dobrogea Litoral). „În schimbul sumelor de bani pretinse, Strutinsky Gabriel Sorin, prevalându-se de influenţa exercitată asupra funcţionarilor DADL şi asupra Ministrului Mediului de la acea vreme, a promis că îi va determina să respecte obligaţiile contractuale asumate, referitoare la plata preţului către societatea comercială respectivă. Ulterior, în baza pretinderii iniţiale, în perioada 2009 - 2012, Strutinsky Gabriel Sorin a primit de la denunţător suma totală de 1.286.958,17 lei, banii fiind viraţi din conturile bancare ale societăţii reprezentate de denunţător în conturile bancare ale societăţilor comerciale indicate de suspect, respectiv SC New Home Construct SA, SC Mehmetoglu SRL, SC Nefermin SRL, SC Panel Building System SRL şi SC CDS Project SRL“, conform DNA.
 
Întreg comunicatul celor de la Anticorupţie poate fi citit în secţiunea „Documente“. Tot aici pot fi consultate şi informările DNA privindu-l pe Avraham Morgenstern.
 
Citeşte şi
 
Dacă dispare din PSD
Echipa lui Mazăre ar putea arunca partidul în stradă

 
Firma de la DNA cumpara teren pe Mircea
 
Asociată cu numele primarului Radu Mazăre
Una dintre afaceristele de top ale Constanţei, cercetată de DNA pentru spălarea banilor

 
Din Dosarului Retrocedărilor
Primăria Constanța, „fals proprietar” al terenului vândut către societatea administrată de Sorina-Gina Hortolomei-Moscu

 
Va fi revocată Sorina-Gina Hortolomei-Moscu?
SC Aqualand SA îşi schimbă administratorul şi sediul

 
Are Cafe del Mar urmaş?!
Crema Summer Club - distracţia Nitalexil pe tărâmul retrocedărilor

 
Strutinsky şi legăturile cu Mihaela-Elvira
 
Afaceri in familie pentru Valentin Gheorghe Ionescu
 
Finul lui Titi Chirilă, prins între Lazia şi fostul coleg al lui Mazăre
 
Strutinsky, „săltat“ de DNA
„Trezorierul“ tandemului Mazăre - Constantinescu, suspectat că a luat mită prin transfer bancar
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii