Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:33 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Strategia" Gigi Valentin Ştefan - şi executor, şi prim-procuror (document)

ro

24 Mar, 2011 02:18 5232 Marime text
cap_1.jpgHârşova - oraşul cu un singur executor judecătoresc. Şi acela suspendat. Pe motiv că este prim-procuror

În urmă cu două zile, în Monitorul Oficial al României a fost publicat Tabelul executorilor judecătoreşti pe anul 2011. Conform documentului cu pricina, în oraşul Hârşova singurul specialist care face parte din Camera executorilor judecătoreşti de pe lângă Curtea de Apel Constanţa este executorul Gigi Valentin Ştefan. Adică actualul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. Cu alte cuvinte, singurul executor judecătoresc din oraş este suspendat, în prezent exercitându-şi cea de-a doua profesie, respectiv cea de magistrat. În acest context, se ridică întrebarea: cine face executările în Hârşova?

Gigi_Parchetul_tribunalului_constanta.jpgSurse avizate au declarat că, de la promulgarea noului Cod de procedură civilă, la 1 decembrie 2010, competenţa executorilor judecătoreşti s-a modificat, astfel încât aceştia sunt abilitaţi să-şi desfăşoare activitatea pe întreaga rază a Curţii de Apel de care aparţin. Pe de altă parte, este de menţionat că prim-procurorul a devenit şi executor judecătoresc încă din luna februarie a anului trecut, dată la care nu era în vigoare noul Cod de procedură civilă, astfel că executorii judecătoreşti aveau o competenţă teritorială limitată. În aceste condiţii, s-a ajuns la situaţia în care singurul executor judecătoresc din Hârşova, în speţă Gigi Valentin Ştefan, era suspendat din funcţie, dată fiind calitatea sa de la acel moment de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa. Totuşi, aceleaşi surse avizate ne-au precizat că, pentru executările desfăşurate în oraşul Hârşova exista deja o delegaţie formată din mai mulţi executori judecătoreşti de la Medgidia, delegaţie avizată de Camera Executorilor Judecătoreşti Constanţa. După cum au subliniat sursele, aceasta exista deja la momentul la care magistratul Ştefan a devenit executorul judecătoresc al Hârşovei.

Postul de executor - loc „călduţ" pentru zile negre?

De altfel, nu este de trecut cu vederea faptul că gurile rele au spus la momentul la care procurorul s-a orientat spre o carieră de executor judecătoresc că acesta şi-ar pregăti un loc călduţ pentru zilele în care nu va mai fi prim-procuror al Parchetului Judecătoriei, dat fiind că se afla deja la cel de-al doilea mandat pe funcţie - maximul prevăzut de lege. Între timp însă, cu „parafa" de executor în buzunar, dar încă prim-procuror în viaţa de zi cu zi, magistratul Gigi Valentin Ştefan a ţintit mai sus: s-a înscris la concursul pentru ocuparea funcţiei de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, desfăşurat în toamna anului trecut. Concurs pe care, de altfel, l-a şi câştigat, instalându-se astfel în scaunul de şef al Parchetului Tribunalului Constanţa. În acest context, aceleaşi guri rele afirmă că nu este exclus ca postul de executor judecătoresc de Hârşova să rămână suspendat pentru câţiva ani buni, la expirarea mandatului de prim-procuror al Parchetului Tribunalului magistratul Ştefan înscriindu-se din nou în concursul pentru aceeaşi funcţie, dat fiind că legea permite. Menţionăm că am încercat să-l contactăm telefonic pe prim-procurorul Gigi Valentin Ştefan, pentru a-şi exprima punctul de vedere, însă acest lucru nu a fost posibil.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii