Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:26 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Steaua revoluţionarului, pe cale de dispariţie Nicolae Mavrodin, bolid de lux, clădire în Capitală, şi arest la Constanţa (galerie foto)

ro

15 Mar, 2012 02:21 2966 Marime text
cap_3.jpg„Constănţeanul a ridicat personal banii şi i-a cheltuit după cum a poftit. Şi-a luat o maşină de teren de 45.000 de euro, şi-a acordat prime salariale de 130.000 de lei (30.000 euro), a cheltuit mii de euro prin supermarketuri şi prin magazine de materiale de construcţii"

A devenit cunoscut publicului larg după ce, alături de amicul său Miron Cosma, s-a dat în stambă de Ziua Marinei, leşinând în braţele jandarmilor, care încercau să-l „evacueze" deoarece nu avea autorizaţie de protest. Vorbim despre „celebrul" Nicolae Mavrodin, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Haiducilor, dar şi al Fundaţiei Naţionale pentru Tineret, care a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Judeţului Constanţa, în sarcina sa fiind reţinute mai multe infracţiuni. Cu „brăţări" la mâini, Nicolae Mavrodin, cel care ar fi condus acţiunile de protest pro Raed Arafat de la Constanţa, a declarat că acest dosar este unul politic, fiind instrumentat de însuşi preşedintele României Traian Băsescu, de prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Iorga Palaz, dar şi de Georgian Rădulescu, preşedinte al Fundaţiei Naţionale pentru Tineret, filiala Constanţa.

Prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au informat că ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor îl cercetează în stare de reţinere, pe o perioadă de 24 de ore, pe Nicolae Mavrodin, de 39 de ani, din Constanţa. Acesta este suspectat că „în perioada 07.03.2011 - până în prezent, a refuzat în mod nejustificat de a prezenta reprezentanţilor Gărzii Financiare documentele financiar contabile ale fundaţiei de tineret şi s-a sustras de la efectuarea verificărilor financiar contabile prin declararea inexactă cu privire la sediul social al Fundaţiei Naţionale pentru Tineret din municipiul Constanţa, situat pe bulevardul Mamaia", conform IPJ. „Totodată, în sarcina persoanei în cauză se reţine faptul că, în calitate de preşedinte al fundaţiei, a întocmit în fals un proces verbal, atestând în mod nereal că ar fi ales în această calitate şi a solicitat notarului public legalizarea unei copii a acestui înscris, deşi cunoştea că acesta cuprinde date nereale, respectiv semnături contrafăcute. De asemenea, cel în cauză în calitate de preşedinte al Fundaţiei Naţionale pentru Tineret a procedat la încheierea unui antecontract de vânzare-cumpărare cu o societate comercială, atestând în mod nereal că fundaţia ar fi proprietara unui imobil din municipiul Bucureşti, situat pe Calea Victoriei, prejudiciul fiind în sumă de aproximativ 275.000 de euro", se mai arată în informarea anchetatorilor. Nu este de omis faptul că Nicoale Mavrodin este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în declaraţii. Ieri, preşedintele Mavrodin a fost prezentat instanţei de judecată cu propunere de luare a măsurii arestării preventive. Propunerea a fost confirmată de judecători.

Ce spun procurorii

Mavrodin_-_Nicolae_Mavrodin.jpg

La rândul lor, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa spun că Mavrodin „a procedat la încheierea antecontractului de vânzare - cumpărare cu SC E. S. SRL Ploieşti, atestând în mod nereal că fundaţia ar fi proprietara unui imobil din Bucureşti, a întocmit în fals procesul - verbal din data de 9 decembrie 2009 atestând, în mod nereal că ar fi fost ales în calitate de preşedinte al Fundaţiei N.T.". Mai mult decât atât, procurorii spun că Nicolae Mavrodin ar fi solicitat notarului public legalizarea unei copii a acestui înscris, deşi cunoştea că acesta cuprinde date nereale, respectiv semnături contrafăcute şi că a refuzat, în mod nejustificat să pună la dispoziţia comisarilor Gărzii Financiare Constanţa o serie de documente contabile. Actele în cauză aparţin fundaţiei, iar Mavrodin s-ar fi sustras de la efectuarea verificărilor financiar - contabile prin formularea de declaraţii inexacte cu privire la sediul social al fundaţiei. Prejudiciul cauzat SC E. S. SRL Ploieşti este în valoare de 275.000 de euro. Nu este de trecut cu vederea faptul că Mavrodin s-a aflat şi în colimatorul Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, pe numele său fiind formulată o plângere penală.

Maşină de lux şi drepturi salariale

Potrivit Adevărul.ro, „o clădire din centrul Capitalei şi o sumă de aproape 100.000 de euro, bani aparţinând Comitetului Central al Uniunii Tineretului Comunist (CC al UTC) au intrat în 2007 în patrimoniul unei fundaţii din Constanţa conduse de Nicolae Mavrodin (37 de ani), un revoluţionar, în prezent membru al PSD". Conform aceloraşi surse, „transferul a fost posibil după ce Mavrodin a fost susţinut de mai multe iniţiative legislative aparţinând unor actuali colegi de partid. Constănţeanul a ridicat personal banii şi i-a cheltuit după cum a poftit. Şi-a luat o maşină de teren de 45.000 de euro, şi-a acordat prime salariale de 130.000 de lei (30.000 euro), a cheltuit mii de euro prin supermarketuri şi prin magazine de materiale de construcţii. Clădirea primită, fostul sediu CC al UTC, a fost scoasă la vânzare, lucru care i-a mai adus alte 275.000 de euro dintr-un avans încasat. Suma cerută pentru imobil e de şase milioane de euro".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii