Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:02 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SRI îţi spune cum să te fereşti de hackeri dacă utilizezi internet wireless în concediu

ro

25 Jul, 2016 00:00 1856 Marime text
 

Serviciul Român de Informaţii (SRI) a postat, pe pagina oficială de Facebook, câteva recomandări pentru românii care folosesc în vacanţă reţelele Wi-Fi. SRI le spune românilor să evite câteva greşeli frecvente, care îi pot transforma în victime ale hackerilor.
 
Prima recomandare de la SRI este să eviţi conectarea la reţelele Wi-Fi publice, care nu solicită nume de utilizator şi parolă. Aceste locaţii pot fi clonate foarte uşor de către hackeri, care vor accesa astfel datele tale personale, avertizează SRI.
 
O altă recomandare de protecţie este folosirea permanentă a unui firewall, care previne atacurile de acest fel. În plus, dacă foloseşti Internetul de pe calculatorul firmei, trebuie să accesezi conexiunea prin VPN, datele fiind astfel criptate şi în siguranţă.
 
De asemenea, în momentul în care vrei să intri pe reţele de socializare, foloseşte întotdeauna aplicaţia instalată, nu le accesa prin motorul de căutare din browser, recomandă experţii SRI.
 
„Accesarea de servicii web care folosesc conexiuni de tip https deoarece sunt criptate“, este o altă regulă de securitate transmisă de SRI.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii