Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:15 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Soţia avea asigurare de viaţă Cu cine se judecă bărbatul din Techirghiol care şi-a împuşcat nevasta în cap

ro

30 Mar, 2012 00:00 1814 Marime text

Techirghiolomor-criminal.jpgGheorghe Anton Stroe, de 65 de ani, din Constanţa, fost angajat al Ministerului Administraţiei şi Internelor, reţinut sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor asupra soţiei sale, a fost prezentat ieri instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Numele acestuia apare în mai multe dosare înregistrate atât pe rolul Tribunalului Constanţa, cât şi al Curţii de Apel. Procurorii spun că imobilul unde a avut loc presupusul incident este construit cu ajutorul unui credit bancar contractat în 2009 de soţia lui Stroe, femeia făcându-şi şi o poliţă de asigurare de viată. După ce a executat două focuri, bărbatul a scos încărcătorul din pistol, a culisat din nou manşonul pistolului pentru a elimina cartuşul de pe ţeavă, după care a ridicat de jos acest cartuş şi l-a introdus în încărcător, abia apoi a apelat Serviciul Unic de Urgenţă 112.

Pe data de 14 februarie 2012, pe rolul Tribunalului Constanţa a fost înregistrat dosarul 1529/118/2012, cu obiect „contestaţie decizie de pensionare". Potrivit datelor oficiale, părţi în acest dosar sunt Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate în Rezervă şi în Retragere (reclamant), Casa Sectorială de Pensii a Ministerului Administraţiei şi Internelor (pârât) şi Gheorghe Anton Stroe (reclamant). Primul termen de judecată în dosar a fost stabilit pentru azi. După cum am menţionat, numele Gheorghe Anton Stroe apare şi în alte cauze de acest gen, procese înregistrate pe rolul Tribunalului Constanţa şi al Curţii de Apel. Într-una din cauze instanţa de judecată a decis, pe data de 10 iunie 2011, să respingă excepţia necompetenţei teritoriale şi a excepţiei lipsei de interes, admiţând în parte acţiunea. Mai exact, instanţa a anulat decizia de recalculare a pensiei emisă de pârâtă, cu consecinţa menţinerii în plată a primei decizii de acordare a pensiei de serviciu. Pe data de 30 mai 2011, Tribunalul Constanţa a respins acţiunea formulată de reclamantul Anton Gheorghe Stroe prin Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate în Rezervă şi în Retragere în contradictoriu cu pârâţii MAI şi Casa Sectorială de Pensii a MAI ca lipsită de interes. Casa unde a avut loc tragedia se află în plină construcţie. Imobilul este realizat graţie unui credit bancar contractat în 2009 de soţia lui Stroe, şi nu de puţine ori a căzut pradă hoţilor. Victima a încheiat şi o poliţă de asigurare de viaţă cu ocazia încheierii contractului de credit, iar în cazul decesului ei, banca ar fi primit prima de asigurare. În seara zilei de 28 martie, soţii Stroe au decis să rămână în Techirghiol.

Filmul, pas cu pas

În intervalul orar 20.00 - 22.00, bărbatul a urmărit alături de un vecin un meci de fotbal, timp în care a consumat o jumătate dintr-un bidon de bere de 2,5 litri. La ora 22.00, fostul MAI-st a revenit în locuinţă pentru a se culca, nu înainte de a scoate pistolul încărcat din tocul său, culisând manşonul şi introducând un cartuş pe ţeavă. La 23.30, Stroe susţine că a fost trezit de soţie, care ar fi auzit mai multe zgomote ciudate. La scurt timp, bărbatul a pus mâna pe pistol şi, de la o distanţă mai mică de 50 de centimetri, a tras un glonţ înspre soţia sa, lovind-o în zona capului. Ulterior, omul a mai executat un foc de armă, glonţul lovind perna de lângă femeie. Apoi, inculpatul a scos încărcătorul din pistol, a culisat din nou manşonul pistolului pentru a elimina cartuşul de pe ţeavă, a ridicat de jos cartuşul şi l-a băgat în încărcător. După ce a asigurat arma, bărbatul a sunat la 112 anunţând incidentul. Gheorghe Anton Stroe şi-ar fi început cariera în cadrul Poliţiei de Frontieră ca medic veterinar, iar câţiva ani mai târziu s-a transferat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, desfăşurând activităţi tot ca medic veterinar.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii