Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:59 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sorin Strutinsky solicită Curţii de Apel Constanţa să fie pus în libertate (rechizitoriu + referat propunere arestare)

ro

22 Apr, 2015 00:00 1619 Marime text

Sorin Gabriel Strutinsky, cunoscut şi ca „trezorierul“ tandemului Mazăre - Constantinescu, solicită Curţii de Apel Constanţa să fie pus în libertate. Ieri, omul de afaceri a formulat contestaţie împotriva deciziei judecătorului Leonard Iustin Bourceanu, din Tribunalul Constanţa, care i-a respins cererea de înlocuire a arestului preventiv cu măsura controlului judiciar pe cauţiune. Tot Leonard Iustin Bourceanu a dispus începerea judecăţii cauzei. Contestaţia ar putea fi soluţionată, potrivit surselor noastre, de judecătoarea Valentina Boboc, din Curtea de Apel Constanţa. Amintim că Strutinsky a fost deferit Justiţiei de Gheorghe Popovici, fost procuror din circumscripţia Curţii de Apel Constanţa, actualul şef al Secţiei de Combatere a Corupţiei din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Rechizitoriu
Trimitere în judecată Gabriel-Sorin Strutinsky, „trezorierul“ tandemului Mazăre - Constantinescu (document)


Chiar dacă acţiunea omului de afaceri va fi admisă, iar Curtea de Apel Constanţa îi va înlocui măsura arestului preventiv cu controlul judiciar, Strutinsky nu va fi pus în libertate.
 
Şi asta pentru că este cercetat într-un alt dosar, tot în stare de arest preventiv, pentru trei infracţiuni de complicitate la luare de mită. În cauză - instrumentată de Dana Ana, procuror al DNA Bucureşti -, mai este anchetat, tot în arest, şi primarul suspendat al municipiului Constanţa, Radu Ştefan Mazăre, pentru luare de mită (trei infracţiuni), abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, şi conflict de interese (două infracţiuni).
 
Referatul DNA privind propunerea de arestare a lui Radu Ştefan Mazăre şi a omului de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky (document)

​Hotărârea, luată de judecătoarea Valentina Boboc
„Trezorierul“ tandemului Mazăre - Constantinescu nu iese din arest (referat propunere arestare + rechizitoriu )


Libertatea lui Strutinsky, decisă de judecătoarea care l-a scos din arest pe Nicuşor Constantinescu? (rechizitoriu)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii