Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:31 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Soluție definitivă în dosarul lui Rachieru 10.000 de euro, daune morale pentru un fost director tehnic al RADET Constanța (document)

ro

29 Apr, 2015 00:00 4509 Marime text
Judecătoarele Corina Cornelia Dăescu şi Codruţa Strîmb, de la Curtea de Apel Bucureşti, au închis, ieri, printr-o decizie definitivă, dosarul fostului director al Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) Constanţa, Ilie Rachieru. Instanța s-a pronunțat în ceea ce priveşte măsura confiscării speciale a sumei de aproape 143.000 de lei.
 
Judecătoarele Corina Cornelia Dăescu şi Codruţa Strîmb au menținut sentinţa penală nr. 889/09.11.2011 a Tribunalului București, când Rachieru a fost obligat la plata către partea civilă Petronela Georgescu (director al Direcţiei tehnice din cadrul RADET Constanţa) a sumei de 10.000 de euro în echivalent în lei la cursul BNR la data plăţii efective, reprezentând daune morale. Tot prin sentinţa penală nr. 889/09.11.2011, Tribunalul București a menţinut măsura asigurătorie a sechestrului asupra bunurilor mobile şi imobile ale lui Ilie Rachieru, a ridicat măsura asigurătorie a sechestrului asupra bunurilor mobile şi imobile ale lui Liviu Gheorghiu și a confiscat de la fostul șef al RADET Constanța suma de 1.500 de euro. Amintim că, în luna iulie 2014, Rachieru a fost condamnat definitiv, de judecătorii Curţii Supreme a României, la doi ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi luare de mită în formă continuată.
 
Comunicatul DNA poate fi citit accesând secțiunea „Documente“. 

Citește și

Dăescu şi Strîmb, judecătoarele lui Rachieru!
Confiscarea specială a aproape 143.000 de lei de la fostul director RADET Constanţa, amânată


Ilie Rachieru, judecat timp de şase ani
Directorul RADET Constanţa, găsit vinovat pentru luare de mită şi abuz în serviciu


A judecat oameni grei de la Constanţa
Cu ce avere iese la pensie Sofica Dumitraşcu, de la Înalta Curte (document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii