Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:47 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şoferii socotesc pe termen scurt Alegi rovinieta de şapte zile? Nu eşti singurul

ro

31 Oct, 2015 00:00 1460 Marime text

 
Cu toate că, din punct de vedere al preţului, rovinieta ar costa mai puţin pe 12 luni, românii aleg să o cumpere pe o perioadă mai scurtă. Un studiu recent realizat de auto.ro arată că 75% dintre români preferă rovinieta de şapte zile, cu toate că este mai dezavantajoasă din punct de vedere al preţului şi durata de valabilitate, întrucât costă trei euro.
 
Conform aceluiaşi studiu, 17% dintre români preferă rovinieta de o singură zi, cu toate că această valabilitate poate fi achiziţionată doar pentru vehiculele de transport marfă. Doar 5% dintre români aleg varianta de 12 luni, care este cea mai convenabilă, pentru 28 de euro.
 
Potrivit studiului citat, 75% dintre români îşi cumpără roviniete valabile doar 7 zile, în timp ce numai unul din 20 alege varianta clasică pe 12 luni. În cazul rovinietelor de 30 şi 90 de zile, acestea sunt preferate doar de 3% dintre şoferi.
 
Datele provin dintr-un studiu realizat de auto.ro, aplicaţie prin intermediul căreia 80.000 de români au plătit roviniete, amenzi de circulaţie, taxa de pod de la Feteşti - Cernavodă sau poliţe RCA.
 
Studiul nu a luat în calcul rovinietele cumpărate din benzinării, acolo unde şansele ca şoferii să opteze pentru roviniete cu o valabilitate de minim 30 de zile sunt mai mari datorită opţiunilor diversificate de plată, scrie automarket.ro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii