Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:01 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Simularea operaţiunii de salvare după un cutremur puternic continuă şi la această oră. Iată scenariile!

ro

02 Nov, 2016 10:49 1487 Marime text
Pe toată durata nopţii echipajele de intervenţie au acţionat pentru salvarea persoanelor şi gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de producerea seismelor din cursul zilei de ieri, informează un comunicat al MAI.
 
Conform scenariului, în jurul orei 23:30, în cartierul Floreasca din Bucureşti, a avut loc o explozie la un bloc turn, care a afectat puternic structura de rezistenţă.
 
Au fost avariate semnificativ locuinţele. Întrucât resursele ISU Bucureşti-Ilfov erau angrenate în misiuni de salvare în alte zone afectate, la faţa locului au fost mobilizate echipaje de intervenţie din cadrul ISU Mureş şi Galaţi, aflate în baza de operaţii de la Ciolpani.Peste 30 salvatori s-au deplasat la locul intervenţiei cu 2 autospeciale de stingere, 2 de descarcerare, 2 ambulanţe SMURD, 2 autospeciale de transport personal şi victime multiple, un spital mobil şi un punct de comandă mobil.În urma deflagraţiei au fost rănite 80 de persoane, iar alte 20 şi-au pierdut viaţa.
 
Pompierii au acţionat pentru salvarea persoanelor de sub dărâmăturile provocate de explozie, asigurarea asistenţei medicale de urgenţă şi acordarea primului ajutor calificat victimelor.
 
La faţa locului a fost amplasat un punct medical avansat, unde medicii UPU SMURD Floreasca au evaluat starea victimelor, au efectuat triajul acestora şi le-au transportat la spital. Acţiunile de intervenţie s-au derulat sub conducerea ofiţerilor din cadrul ISU Bucureşti Ilfov.
 
Exerciţiul de alarmare continuă şi astăzi
 
În continuarea exerciţiului SEISM 2016, în urmă cu câteva minute s-a introdus în scenariul exerciţiului o nouă replică a cutremurului, cu magnitudinea de 5,2 grade pe scara Richter, primele efecte fiind sesizate în zonele Rahova, Mall Vitan şi Dămăroaia, informează MAI. 
 
Pentru intervenţia în aceste zone, unde sunt semnalate imobile prăbuşite, au fost mobilizate forţele aflate în prezent în bazele de operaţii din Bucureşti.Conform scenariului, în zona Rahova au fost identificate 8 clădiri în diferite stadii de avariere. Se estimează un număr de aproximativ 300 de persoane rănite, 50 decedate şi 300 sinistrate.De asemenea, în zona Mall Vitan au fost avariate şase blocuri de locuinţe, iar în cartierul Colentina – zona Fundeni au fost înregistrate 5 imobile avariate în diferite stadii.În aceste zone se estimează un număr de aproximativ 300 de persoane rănite, 80 decedate şi 300 sinistrate.
 
Totodată, o altă zonă afectată din Bucureşti este Dămăroaia, unde s-au identificat 15 clădiri avariate, blocuri de locuinţe şi locuinţe individuale. În această zonă se estimează un număr de 150 de răniţi, 50 decedaţi şi aproximativ 400 de persoane sinistrate.
 
Echipajele de intervenţie în situaţii de urgenţă sunt prezente în zonele afectate, principala lor misiune fiind salvarea persoanelor şi acordarea primului ajutor calificat.În mod real, simularea unor intervenţii de căutare-salvare ale echipajelor de intervenţie are loc în zonele Chimopar şi Fabrica de bere.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii