Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:08 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Simulare de incendiu la Liceul „Virgil Madgearu"

ro

17 Apr, 2010 03:22 7701 Marime text
simulare_incendiu_1.jpgInspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea al judeţului Constanţa a simulat, în cursul zilei de ieri, un incendiu, la Liceul „Virgil Madgearu" din Constanţa, organizat în parteneriat cu Societatea Naţională „Crucea Roşie", filiala Constanţa. La această simulare, ISU Dobrogea a participat cu două autospeciale - o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi încă o autospecială pentru descarcerare, cărora li s-au alăturat voluntarii Societăţii Naţionale de Cruce Roşie şi echipajele grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanţa.

simulare_incendiu_3.jpgPurtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea al judeţului Constanţa, Paula Anghel, a declarat după această activitate că „exerciţiul a urmărit verificarea aplicabilităţii planurilor de evaluare a elevilor şi cadrelor didactice din instituţie, salvarea victimelor şi acordarea primului-ajutor persoanelor rănite". De asemenea, psihologul Societăţii Naţionale de Cruce Roşie, filiala Constanţa, Carmen Lungu, a ţinut să precizeze că „în urma unor incendii cu urmări dramatice, s-a constatat că liderii, care nu erau familiarizaţi cu locul sau au ignorat procedura de urmat în caz de incendiu, au pus grupul în pericol, astfel găsindu-se persoane blocate în culoare fără ieşire, pătrunderea în culoare pline de fum şi gaze toxice şi multe alte pericole. Ca să evităm astfel de fapte, am ales să facem această simulare în care elevii să înveţe procedura corectă".

Potrivit directoarei Liceului Virgil Madgearu, Mariana Ştefănescu, elevii prezenţi la simulare au rămas încântaţi de organizare şi, mai mult decât atât, au fost curioşi să vadă cum arată în realitate o autospecială de pompieri. „Copiii au învăţat cum trebuie să se comporte în caz de incendiu, au respectat regulamentele, au văzut cum este scoasă o victimă dintr-un incendiu şi care sunt tehnicile de resuscitare. Acest proiect ar trebui extins şi la alte licee din judeţul nostru", a adăugat directoarea liceului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii