Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:26 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sentinţă definitivă pentru un fost călugăr din Constanţa! Avea HIV, dar a făcut sex cu un alt bărbat

ro

13 Jun, 2016 00:00 2801 Marime text


Un fost călugăr din judeţul Constanţa a fost condamnat la 2,6 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, pentru tentativă la transmiterea sindromului imunodeficitar dobândit. Sentinţa judecătorilor este una definitivă şi a fost dispusă de Curtea de Apel Bucureşti.
 
Pe parcursul termenului de supraveghere, de trei ani, inculpatul a fost obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Căminului pentru Persoane Vârstnice sau al Direcţiei de Gospodărire Comunală a Primăriei Constanţa, pe o perioadă de 100 de zile lucrătoare.
 
Dosarul călugărului a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, conform cărora inculpatul a întreţinut relaţii sexuale cu un alt bărbat fără să-i spună că are HIV/SIDA.
 
În momentul în care a aflat la ce risc a fost expusă, victima l-a înjunghiat pe călugăr. Fapta a avut loc, conform anchetatorilor, în noaptea de 7 spre 8 noiembrie 2015.
 
„Inculpatul cunoştea din anul 2012 că este infectat cu virusul HIV, din data de 7.08.2012 aflându-se în evidenţa Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa ca persoană infectată HIV/SIDA, stadiul C3-SIDA“, se mai arată în documentele anchetatorilor.
 
Potrivit Arhiepiscopiei Tomisului, bărbatul a fost exclus însă din monahism, în noiembrie 2008, pentru mai multe capete de acuzare, printre care neascultarea faţă de autorităţile bisericeşti superioare, administrarea cu rea-voinţă şi în mod fraudulos a bunurilor mănăstirii şi fals şi uz de fals în scopul escrocării bunei-credinţe a închinătorilor şi pelerinilor după ce declarase o icoană a mănăstirii ca fiind făcătoare de minuni.
 
De menţionat că acelaşi călugăr a mai fost cercetat de poliţişti în 2012, când ar fi plătit doi adolescenţi de 14 ani şi 17 ani să întreţină relaţii sexuale orale cu el.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii