Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:38 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sentinţă definitivă pentru Constantin Hogea, primarul municipiului Tulcea (referat DNA)

ro

04 Jul, 2015 00:00 3574 Marime text
Constantin Hogea, primarul municipiului Tulcea, rămâne în stare de arest preventiv. Decizia este definitivă şi a fost luată de judecătorii Curţii de Apel Galați, instanţă care i-a respins lui Hogea cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu cea a controlului judiciar.
 
Primarul municipiului Tulcea este cercetat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Galați pentru de luare de mită, dar și de efectuare de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare utilizând informațiile obținute în virtutea funcției, atribuției sau însărcinării sale, dacă sunt săvârșite în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase, în formă continuată. În cauză este cercetat Cornel Constantin Georgescu, un cunoscut om de afaceri din Dobrogea, pentru dare de mită, precum și Valer Pop Constantin, Maria Brudiu, arhitect-șef, respectiv secretar în cadrul Primăriei Tulcea, dar și Valeria Hogea, soția primarului. Conform procurorilor Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Galați, „la data de 26 octombrie 2007, inculpații Hogea Constantin, Pop Valer Constantin și Brudiu Maria, în calitate de primar, arhitect-șef, respectiv secretar în cadrul Primăriei Tulcea, au semnat și eliberat pentru firma administrată de inculpatul Georgescu Cornel Constantin o autorizație de construire a unui bloc de locuințe situat în imediata apropiere a unor obiective cu regim special, fără a se fi obținut avizele prealabile de la Ministerul Justiției și Ministerul Apărării Naționale, conform legislației în vigoare“. „ (…) Urmare a înțelegerii avute cu inculpatul Georgescu Constantin Cornel, dar și în scopul protejării intereselor financiare ale acestuia din urmă, a cărui societate avea încheiate mai multe contracte de prestări servicii și execuție lucrări cu Primăria Municipiului Tulcea, la finalizarea lucrărilor, respectiv la data de 21 ianuarie 2009, inculpatul Hogea Constantin a primit, cu titlu de mită, un apartament cu trei camere situat în acel imobil, ocupat în prezent de fiica acestuia din urmă“, conform DNA.
 
Rechizitoriu
Constantin Hogea, primarul din Tulcea, ar fi aprobat ridicarea unui bloc lângă Penitenciarul Tulcea fără avizul Ministerului Justiţiei (document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii