Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:57 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sentinta controversata

ro

15 Nov, 2002 00:00 923 Marime text

Sa tot faci contrabanda

Magistratii de la Judecatoria Mangalia au dat pronuntarea in dosarul in care inculpat este Marin Chihaia judecat pentru nedeclararea bunurilor la vamuire * In urma cu cateva luni, politistii de frontiera de la SPF Negru Voda au urmarit un autoturism care nu a vrut sa opreasca la semnal, in cele din urma, soferul abandonand masina * In urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport s-au descoperit 36 de bax-uri cu tigari de contrabanda * La scurt timp, conducatorul auto a fost identificat in persoana lui Marin Chihaia care a declarat ca a cumparat tigarile de la un bulgar * Din surse specifice, reporterii nostri au aflat ca in acest caz, s-ar putea sa fie vorba despre o filiera mult mai vasta in care, se pare, sunt implicati vamesi si chiar vanzatori de la magazinele Duty-Free, aflate in punctele vamale

Magistratii de la Judecatoria Mangalia s-au pronuntat in dosarul in care inculpat este Marin Chihaia din Negru Voda. Conform rechizitoriului intocmit de catre procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Mangalia, acesta se face vinovat de savarsirea infractiunii de nedeclarare a bunurilor la vamuire. In urma cu cateva luni, politistii de la Sectorul Politiei de Frontiera Negru Voda au descoperit, intr-un autoturism, 36 de bax-uri cu tigari de contrabanda. In noaptea de 6 spre 7 august, in jurul orei 2.00, pe comunicatia dintre Punctul Politiei de Frontiera si orasul Negru Voda, o patrula mobila a Sectorului Politiei de Frontiera a incercat oprirea unui autoturism "Craysler" cu numarul de inmatriculare CT-05-LYF, care se indrepta spre oras. Deoarece se simtea cu "musca pe caciula", soferul nu s-a supus semnalului regulamentar, incercand sa scape de control. El a accelerat motorul masinii, continandu-si, astfel, drumul spre Negru Voda.Insa, nici politistii nu s-au lasat mai prejos si au continuat urmarirea autoturismului pana in Negru Voda. Dandu-si seama ca nu va putea scapa de urmaritori, pe o strada de la marginea orasului, soferul a abandonat mijlocul de transport, si, profitand de intunericul noptii, s-a "evaporat". La controlul facut asupra autoturismului, au fost descoperite 36 de bax-uri cu tigari dintre care 12 de Viceroy, 11 de LM, 8 de Cartier si 5 de Kent. In timp foarte scurt, respectiv la ora 8.00, politistii de frontiera l-au identificat pe conducatorul auto in persoana lui Marin Chihaia in varsta de 39 de ani, din Negru Voda, fara ocupatie. Impreuna cu masina si tigarile, acesta a fost condus la sediul SPF Negru Voda si pus sa dea cu subsemnatul. La vremea respectiva, seful Sectorului Politiei de Frontiera Negru Voda, maiorul Ionel Trusan, a declarat ca, in urma cercetarilor intreprinse de catre politisti s-a constatat ca Chihaia nu era proprietarul autoturismului. Masina era inmatriculata pe numele unui alt localnic, pe nume Mihai Nicolae, care spune ca i-a imprumutat acestuia autoturismul, chipurile, fara sa stie de fapt ce are de gand sa faca.

Vamesi sanctionati

La scurt timp, barbatul a fost deferit Parchetului de pe langa Judecatoria Mangalia, pentru finalizarea cauzei. Tigarile au fost retinute in vederea confiscarii, iar valoarea capturii se ridica la aproape o jumatate de miliard de lei. De asemenea, autoturismul cu care barbatul a participat la savarsirea infractiunii a fost sechestrat la sediul SPF Negru-Voda, pana la finalizarea definitiva a cauzei. In urma audierilor, Chihaia a declarat ca tigarile au fost cumparate de la un bulgar, dar nu a dat nici o explicatie asupra faptului ca nu s-a oprit la semnalul politistilor. Din surse specifice, reporterii nostri au aflat ca in acest caz s-ar putea sa fie vorba despre o filiera mult mai vasta in care, se pare, sunt implicati chiar si vamesi, lucru care nu ne-ar surprinde prea mult. De altfel, in urma acestei actiuni mai multi vamesi de la Negru Voda au fost transferati disciplinar la alte puncte vamale.

Nemultumire la Parchet

Dupa indelungi cercetari, deoarece sunt judecate mai multe persoane in acest caz, s-a dispus disjungerea cauzei. Deocamdata, magistratii de la Judecatoria Mangalia au dat pronuntarea doar in acest dosar, urmand, ca in scurt timp, sa se definitiveze si celelalte cauze. Astfel, Marin Chihaia a fost condamnat la 1,2 ani cu suspendare. Surprinsi de sentinta data, procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Mangalia au facut apel.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii