Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:03 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sensuri giratorii noi în Constanţa. Unde vor fi amplasate (galerie foto)

ro

19 Apr, 2016 00:00 4484 Marime text
 

În municipiul Constanţa se vor face, în viitorul apropiat, trei sensuri giratorii noi. Acestea vor fi amplasate în mai multe zone ale municipiului. 
 
Potrivit inspectorului din cadrul SC Confort Urban SRL, Lucia Andrei, este un proiect la autorizare la care s-au făcut toate demersurile pentru a face sens giratoriu la intersecţia străzilor Soveja cu Ştefăniţă Vodă.
 
De asemenea, un alt sens giratoriu se va face probabil la intersecţia străzii Nicolae Iorga cu bulevardul Alexandru Lăpuşneanu. Momentan, acest proiect este în lucru.
 
Totodată, un alt sens giratoriu care a fost avizat, însă nu au fost bani şi urmează să se reia avizarea, este în zona Brotăcei, la intersecţia străzilor Adamclisi - Suceava - Dobrilă Eugeniu.
 
Conform Luciei Andrei, se va sistematiza intersecţia de la Cora de pe I.C. Brătianu. Se vor muta trecerile de pietoni şi se vor face alte alveole. Totodată, Lucia Andrei a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, că sistematizarea este în studiu. Momentan, nu este nimic cert. Din primele date, se pare că unii doresc semafoare, însă alţii nu. De asemenea, unii doresc sensul giratoriu cu două benzi. Nimic nu este concret până acum, iar sistematizarea este în studiu.

Confort Urban SRL, planuri mari pentru şoselele Constanţei

De curând, Confort Urban SRL a anunţat organizarea unei proceduri publice pentru atribuirea unui contract privind achiziţia de indicatoare rutiere şi sisteme de semnalizare rutieră, în valoare de 1.156.088 de lei.
 
Pe de altă parte, în luna martie a acestui an, Primăria Constanţa a eliberat un alt certificat de urbanism solicitat de Confort Urban SRL, prin care societatea deţinută de CLM Constanţa şi-a exprimat intenţia de a amenaja o parcare auto publică pe strada Caşin, în zona căminului pentru pensionari.

Despre Confort Urban SRL

Societatea comercială Confort Urban SRL are sediul în oraşul Constanţa şi se află în subordinea CLM Constanţa. Firma are calitatea de administrator al drumurilor publice şi al parcărilor din Constanţa şi are un birou de eliberat avize pentru intervenţii pe domeniul public şi urmărire lucrări de refacere a domeniului public.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Citeşte şi Vezi unde va fi construit! - Un nou sens giratoriu în oraşul Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Marius Enache 19 Apr, 2016 20:45 Trecerea ce pietoni din bd cartan nr 14 langa gradinita langa radet de ce nu este facuta(vopsita) ,degeaba sunt semnele ce indica trecere de pietoni ,pentru ca soferii nu sunt atenti ,intr-o zii un sofer era sa accidenteze o doamna cu un copil cred ca este singura trecere din oras care nu a fost vopsita
  • gogu 19 Apr, 2016 07:31 degeaba faci sens giratoriu intr-o zona aglomerata, daca ai trecerea de pietoni la 5 metri de sens. soferul roman nu prea are respect in trafic si nu prea analizeaza situatiile in care se afla. zona este aglomerata pietonal. sensul se va bloca de toti care vor intra in sens, pentru ca au prioritate, dar nu se gandesc ca nu pot trece din cauza pietonilor care traverseaza strada. in loc sa astepte sa se elibereze sensul, intra in sensul giratoriu blocand accesul celor care ar fi putut sa treaca. acest lucru se intampla si la intersectia bucuresti cu 1 decembrie.