Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:41 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Senatorul Mircea Banias se duce, luni, la Parchetul General al României

ro

06 Oct, 2012 02:55 2042 Marime text
02_banias_iccj.jpgÎn cadrul interviului online ZIUA de Constanţa, senatorul PC Mircea Banias a susţinut că luni se va afla în faţa procurorilor Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Şi asta după ce politicianul a formulat o plângere împotriva procurorilor care au instrumentat dosarul penal în care Eugen Bogatu, fost director al Direcţiei Domenii Portuare din cadrul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa, este judecat pentru infracţiuni de corupţie.

De menţionat că în această cauză penală, Mircea Banias a fost scos de sub urmărire penală. Amintim că alături de fostul director portuar mai sunt judecaţi Adrian Chebuţiu, preşedinte al consiliului de administraţie şi director general al SC UCM Reşiţa SA, Adrian Coriolan Preda, director executiv al UCM Reşiţa, dar şi controversatul om de afaceri sirian Said Baaklini. Următorul termen al acestui proces penal a fost stabilit de judecători pentru data de 22 octombrie. Mai mult decât atât, tot în cadrul interviului, Banias a susţinut a fost învinuit într-un dosar cu rambursare de TVA, alături de personaje de care nu ar fi auzit în viaţa lui. „Cred că este relevant că cele două dosare (nr. Portul şi UCM Reşiţa) sunt instrumentate de aceeaşi procurori. În cazul Baklini a fost un abuz din partea procurorului Bocşan. De altfel am făcut mai multe plângeri iar luni sunt invitat la PICCJ pentru a da o declaraţie vizavi de acuzaţiile pe care le-am formulat împotriva procurorilor. Sper că abuzul pe care l-au făcut cei doi procurori să nu rămână nepedepsit. Rechizitoriul din dosarul Portul nu diferă de cel al lui Dan Diaconescu şi care scrie compuneri fără relevanţă şi cred că este important să spun ca în dosar sunt acuzat că aş fi încercat să fac imagine pentru mine şi pentru PDL, pentru copiii surdo-muţi din Constanta", a declarat senatorul.

Monitorizare video şi filaj

„De altfel, să pretinzi că s-a capturat statul dar prejudiciul este 0 este chiar un paradox. Procurorii sunt într-o foame permanentă de imagine şi cu cât este mai importantă persoana pe care o cercetează, cu atât creşte în proprii lor ochi importanţa pe care o au. Rechizitoriul are peste 1000 de pagini, mie îmi sunt alocate 30 de pagini iar cele patru convorbiri telefonice, singurele probe în dosar, purtate cu Eugen Bogatu, nu dezvăluie nicio faptă de corupţie. Nu ştiam ca sunt ascultat la vremea respectivă, am aflat ca am fost monitorizat video, am avut filaj, şi mă întreb câţi bani s-au cheltuit pentru toate aceste operaţiuni. Nu, n-am niciun fel de emoţie, oricum s-a ajuns prea departe, şi atâta timp cat nici procurorii nu pretind că aş fi executat vreo infracţiune, nu ştiu pentru ce aş putea fi condamnat", a mai declarat Banias în cadrul interviului online ZIUA de Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii