Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şeful Parchetului de pe lângă Judecătoria Măcin, arestat preventiv

ro

30 Mar, 2015 00:00 2283 Marime text
Constantin Balaban, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Măcin, a fost arestat preventiv de Curtea de Apel Bucureşti. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.

Mandatul prim-procurorului este valabil pentru 30 de zile.

Constantin Balaban este cercetat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia în scopul obţinerii pentru sine de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, fals în declaraţii, în formă continuată (şapte acte materiale), şantaj, luare de mită şi favorizarea făptuitorului.
 
În cauză, DNA a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar faţă de Alexandrina Jijileanu, grefier în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Măcin, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de: complicitate la infracţiunea de dare de mită, complicitate la infracţiunea de luare de mită, complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, şi favorizarea făptuitorului.

Citeşte şi

Procurorii Anticorupţie au dat de „semnul fiarei“ în declaraţia prim-procurorului Constantin Balaban (documente)
 
Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Măcin, Constantin Balaban, reţinut de DNA

 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii