Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:45 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şefa AEP, Ana Maria Pătru, arestată pentru 30 de zile

ro

16 Nov, 2016 18:48 1960 Marime text
Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Ana Maria Pătru a fost arestată preventiv pentru 30 de zile. Ea este acuzată de către procurorii DNA de  trafic de influență și spălare de bani.

Decizia trimiterii după gratii a Anei Maria Pătru a fost luată în această seară de magistraţii Tribunalului Ploieşti. Procurorii DNA au dispus ieri reţinerea şefei AEP pentru 24 de ore.
 
După ce a primit ordonanța de reținere, Ana Maria Pătru  a anunțat, prin intermediul avocatului, că demisionează.
 
Procurorii DNA Ploieşti suspectează că softurile Autorității Electorale Permanente au fost cumpărate de la o firmă preferată de şefa instituţiei. Contractele nu ar fi fost date degeaba, ci în schimbul unui autoturism de lux şi a unui apartament.
 
Procurorii spun că, în primăvara anului 2008, Ana Maria Pătru, pe atunci vicepreședinte al Autorității Electorale Permanente, ar fi cerut de la o companie nu mai puțin de 210.000 de euro, contravaloarea unui imobil din București. În anul următor, reprezentanții companiei s-au conformat. În schimb, Pătru promitea derularea în bune condiții a unui contract între respectiva companie și AEP și ajutor pentru încheierea unei noi contracte. Compania a și obținut, de altfel, mai multe contracte cu AEP, spun procurorii.
 
Pentru a ascunde proveniența banilor, Ana Maria Pătru a folosit „un circuit financiar fictiv”, adică operații comerciale între mai multe companii, printre care firma beneficiară a contractului cu Autoritatea Electorală Permanentă și o firmă controlată de soțul actualei șefe a AEP, spun procurorii.
 
Doi ani mai târziu, Ana Maria Pătru primea, de la reprezentanții aceleiași firme, contravaloarea unui SUV de lux Land Rover. A primit 15.000 de euro, tot în schimbul promisiunii că va susține derularea unor contracte și servicii încheiate de respectiva companie cu AEP, potrivit DNA.
 
Tot în 2011, ar fi primit, de la altă administratorul altei firme, 50.000 de euro, „intervenind în schimb la ministrul Economiei, astfel încât omul de afaceri să fie primit în audiență, fapt care s-a și întâmplat la scurt timp de la intervenția Anei Maria Pătru”, spun procurorii.
 
În 2011, ministru al Economiei era Ion Ariton (septembrie 2010 - februarie 2012).
 
Cu acești bani și-a cumpărat un Land Rover, pe care l-a înmatriculat pe numele altei persoane, potrivit DNA.

sursa foto: Digi24.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii