Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:41 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Secundele „morţii“! Exclusiv - Filmul tragediei de la Beirut, „explicat“ de procurorul Mihai Eduard Ilie

ro

14 Apr, 2016 00:00 3879 Marime text


Ştefania Pîrlogea, judecător al Judecătoriei Constanţa, va redeschide, azi, dosarul restaurantului Beirut, distrus de un incendiu. Tragedia a avut loc în data de 5 aprilie 2014, iar atunci şi-au pierdut viaţa Ioana Nicoleta Cengher, Mihaela Tucă şi Nicoleta Vasiliţeanu. La acest termen, Ştefania Pîrlogea va continua cu audierea celor trimişi în judecată în prezenta cauză, cu menţiunea că George Karam, proprietarul restaurantului Beirut, a fost audiat la termenul trecut. Şedinţa de azi este programată să înceapă în jurul prânzului.
 
Potrivit rechizitoriului, în derularea anchetei, procurorul Mihai Eduard Ilie, din Parchetul General al României, care a instrumentat dosarul, a avut la dispoziţie imaginile surprinse de camerele video instalate în apropierea restaurantului Beirut.
 
Aşa cum precizam şi mai sus, restaurantul a fost distrus într-un incendiu, în seara zilei de 5 aprilie 2014. Autorităţile au fost anunţate de incendiu la ora 22.37.
 
În actul de sesizare a instanţei de judecată se arată că, „la ora afişată 22.37.05, în partea superioară stângă, imaginea se înceţoşează uşor şi continuu, şi, după 27 de secunde, întreaga zonă din planul îndepărtat al bulevardului Tomis este învăluită în negură, ce poate fi fum“.
 
„La ora afişată 22.37.42, carosabilul bulevardului (n.r. Tomis), trotuarul şi imobilele de pe partea dreaptă a sensului unic de mers, situate în planul secundar al imaginii, nu se mai disting, iar la 22.37.52, negura devine mai densă şi se extinde către planul apropiat, zona magazinului Dovi, în faţa căruia a staţionat un autoturism marca VW Passat. Clienţii magazinului Dovi şi alte persoane aflate în zonă par afectate. Din lipsa vizibilităţii, multe dintre autoturismele care au rulat pe bulevardul Tomis au virat pe strada Tudor Vladimirescu, pe contrasens, provocând un ambuteiaj pe ambele artere de circulaţie. La ora afişată 22.37.43, în imaginile captate pe strada Tudor Vladimirescu se observă o formaţiune ceţoasă care apare şi se dezvoltă dincolo de acoperişurile imobilelor vecine cu imobilul în care se află intrarea în Legendary Pub - un garaj aparţinând SC Dovi Import Export SRL şi locuinţa familiilor (…), iar la ora afişată 22.37.57, formaţiunea depăşeşte aceste construcţii şi coboară până la nivelul carosamentului străzii. La ora afişată 22.38.02, un prim tânăr în tricou iese în fugă din Legendary Pub, se opreşte pe colţul cu bulevardul Tomis, după care s-a reîntoarce în Pub“, se mai arată în rechizitoriu.


 
„La ora afişată 22.38.19, în imagini se observă pe coroana copacului din apropierea garajului reflexia unui iluminat continuu, de intensitate diferită. La ora afişată 22.38.53, în imagini se observa cum din Pub iese un grup de mai multe persoane, iar fereastra acestuia încă este iluminată. Zona din plan secundar al imaginilor captate de pe bulevardul Tomis este înceţoşată. La ora afişată 22.38.10 se mai disting tejgheaua magazinului Dovi şi sectorul limită al trotuarului din imediata ei apropiere. Zona se aglomerează cu public şi autoturisme. La ora afişată 22.40.00, în imagini, persoane ies din Legendary Pub într-un ritm lent şi se evacuează instrumente muzicale. La ora afişată 22.41.53, în imagini se disting prin pâclă ambuteiajul de pe bulevardul Tomis şi realizarea unei breşe pentru trecerea unei autoutilitare ISU. La 22.42.10 apare în imagini pe carosabilul bulevardului o autoutilitară ISU, care înaintează greu, distingându-se numai partea din spate a acesteia. La ora afişată 22.42.41 cel puţin doi dintre pompieri par a se îndrepta spre zona intrării în restaurantul Beirut, dispărând în pâclă, alţi pompieri îi urmează. Câmpul de vizibilitate se restrânge“, conform rechizitoriului.
 
Potrivit documentului mai sus precizat, „la ora afişată 22.44.12, în imagini se observă cum din Legendary Pub iese o persoană de sex masculin, sprijinindu-se de pereţii intrării şi de braţele unei alte persoane de sex masculin, îşi aşază capul, braţele şi trunchiul pe capota unui autoturism parcat în faţa intrării, apoi, susţinut de un pompier, părăseşte zona“.
 
„La ora afişată 22.46.34, în imagini apare o altă autospecială ISU, care virează pe strada T. Vladimirescu. Din Legendary Pub se continuă evacuarea de bunuri, iar la ora afişată 22.50.39 se stinge lumina în incinta localului, activitatea părând a continua la lumina lanternelor sau a altor corpuri de iluminat portabile. Imaginile înregistrate redau deplasarea autospecialei ISU pe strada Ion Bănescu, intervenţia autospecialei cu scară ISU pe strada Tudor Vladimirescu (începând cu ora 23.14.10), iar la ora afişată 23.25.00, fereastra casei scărilor de la Legendary Pub pare iluminată din interior, specific unui incendiu“, se mai arată în actul de sesizare.

 Citeşte şi 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii