Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:27 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se dezveleste bustul mentorului lui Mazare

ro

04 Dec, 2009 01:01 1327 Marime text
Astăzi, de la ora 11.30, în parcul din curtea Spitalului Judeţean, autorităţile locale şi judeţene vor participa la dezvelirea bustului lui Corneliu Dida, mentorul edilului constănţean, Radu Mazăre.

La aproape doi ani de la trecerea sa în nefiinţă, în semn de respect şi recunoştinţă pentru ceea ce a realizat pentru cei doi actuali şefi ai administraţiei judeţene şi locale, Corneliu Dida va avea un bust în curtea spitalului. De altfel, locul a fost ales special dată fiind activitatea intensă pe care doctorul Dida a desfăşurat-o, în calitatea sa de membru al Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean Constanţa, dar şi de cadru medical, în vederea reabilitării acestei instituţii medicale.

Deputatul PSD Corneliu Dida a fost unul dintre cei mai respectaţi politicieni ai Constanţei, unul dintre cei mai prolifici deputaţi, având o activitate politică ireproşabilă.

Imediat după anunţul morţii sale, actualul primar, Radu Mazăre, a vorbit despre Corneliu Dida ca despre „o pierdere personală": „Era un om foarte cultivat, cu nişte cunoştinţe generale vaste şi un foarte bun român. A fost mentorul nostru, ne-a deschis mintea, ne-a luminat în multe privinţe, aşa cum a făcut-o şi la televiziune, când explica tuturor constănţenilor ce s-a întâmplat în Ţara Românească şi ce va să fie. A fost o mare valoare a Constanţei şi mă doare sufletul că a dispărut atât de devreme dintre noi", susţinea Mazăre, pe 16 ianuarie 2008.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii