Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:47 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scandal uriaş la Eforie Nord Familia unei turiste decedate pe litoral acuză proprietarii hotelului de tragedie

ro

26 Jul, 2014 00:00 5897 Marime text
Un scandal de proporţii este pe cale să zguduie litoralul românesc. Familia unei turiste din Prahova acuză faptul că femeia ar fi murit în urma unei toxiinfecţii alimentare provocate de meniul servit la un hotel din Eforie Nord, unde era cazată.

Concret, femeia, în vârstă de 49 de ani, s-a internat, miercuri, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, acuzând simptomele unei toxiinfecţii alimentare. Ea le-a spus atunci medicilor că mâncase la cină, cu o seară înainte, chiftele. Împreună cu familia, era cazată la un hotel all-inclusive din Eforie Nord.

Joi dimineaţă femeia a decedat în spital, iar necropsia a dezvăluit că tragedia a fost cauzată de un şoc toxic. Mai exact, buletinul legiştilor arată că şocul toxic a dus la o hepatită acută hipertoxică şi o nefrită acută, care au provocat decesul. Pe româneşte, ficatul şi rinichii victimei au refuzat să mai funcţioneze, fiind grav afectaţi.

Membrii familiei acuză că totul a pornit de la chiftelele din meniu, însă specialiştii spun că este greu de dat un astfel de verdict, de vreme ce victima nu a fost singura care a mâncat chiftele. În plus, medicii afirmă că femeia avea probleme de sănătate. O eventuală legătură de cauzalitate directă între moartea femeii şi meniu nu va putea fi făcută însă decât după analizele toxicologice amănunţite care vor fi făcute la Institutul de Medicină Legală din capitală şi care pot dura mai multe săptămâni.

Până atunci, poliţiştii au deschis un dosar de cercetare penală „in rem“ pentru omor din culpă, adică deocamdată este cercetată doar fapta, şi nu persoane. Anchete paralele au declanşat şi Oficiul pentru Protecţia Consumatorului şi Direcţia de Sănătate Publică. Hotelul la care era cazată turista decedată este „Valul magic“, din Eforie Nord.

Hotelul este proprietatea SC Valul Magic SRL. Conform datelor de la Oficiul pentru Registrul Comerţului, firma este deţinută şi administrată, în proporţii egale, de Carmen şi Ioan Marincaş. Prima este născută în judeţul Olt, în 1967, iar cel de-al doilea în Codlea, Braşov, în anul 1951. În anul 2012, societatea a avut un număr mediu de 13 salariaţi şi o cifră de afaceri netă de 1.070.265 de lei, cu o pierdere netă de 56.213 lei.

Cei doi deţin şi jumătate din Complexul Belvedere din Eforie Nord, cumpărat în anul 2010, format din hotel şi restaurant, prin firma Aldex SRL. 50% din complex este deţinut, în calitate de persoană juridică, de o firmă spaniolă cu sediul în Burgos, Promociones Dilcasa SA, reprezentată de cetăţeanul spaniol Lopez Sebastian Cabrerizo. Aldex SRL are un capital social subscris de 3.290.000 de lei.

Sursa foto: hoteluri.infoturism.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii