Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:29 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scandal la Bamboo Curtea Supremă l-a pus în libertate pe constănţeanul Cherim Ferat

ro

18 Jul, 2012 02:03 4849 Marime text
Cherim_iccj.jpg„Atrage atenţia inculpaţilor Cherim Ferat, Ghiţă Samir Marian şi Nicolescu Adrian asupra faptului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care le revin se va lua faţă de aceştia măsura arestării preventive"

Constănţeanul Cherim Ferat, al cărui nume este legat de scandalul de Revelion din clubul Bamboo din capitală, a fost pus în libertate de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Hotărârea Curţii Supreme este definitivă şi îi mai vizează pe Marian Samir Ghiţă şi pe Adrian Nicolescu. Următorul termen în care cei trei sunt judecaţi de Curtea de Apel Bucureşti, alături de Ernis Sali, Mirel Drăgan, Mihai Gheorghe şi de Lazăr Nicu, a fost programat pentru data de 22 august.

Pe data de 13 iulie, pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 2172/2/2012/a5, cu obiect „menţinere măsură de arestare preventivă", stadiul procesual fiind „recurs". Portalul instanţelor de judecată arată că recurenţii au fost Cherim Ferat, Marian Samir Ghiţă şi Adrian Nicolescu. Pe data de 16 iulie, în majoritate, judecătorii Curţii Supreme au admis recursurile declarate de cei trei împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti, din 9 iulie, instanţă care menţinuse starea de arest. Magistraţii Înaltei Curţi au casat încheierea atacată şi au înlocuit măsura arestării preventive pentru Cherim Ferat, Nicolescu şi Ghiţă cu măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara. „Pe durata măsurii obligării de a nu părăsi ţara, inculpaţii Cherim Ferat, Ghiţă Samir Marian şi Nicolescu Adrian vor fi obligaţi să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală sau la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi; b) să se prezinte la Poliţia Sector 2 Bucureşti conform programului de supraveghere întocmit de organul de supraveghere sau ori de câte ori sunt chemaţi; c) să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea organului judiciar care a dispus măsura; d) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme", conform minutei judecătoreşti.

Ce au mai stabilit magistraţii

Mai mult decât atât, Curtea Supremă a impus celor trei ca pe durata măsurii obligării de a nu părăsi ţara, să nu se apropie de coinculpaţi, de persoanele vătămate, de membrii familiilor acestora, de martori şi să nu comunice cu aceştia, direct sau indirect. „(...) Atrage atenţia inculpaţilor Cherim Ferat, Ghiţă Samir Marian şi Nicolescu Adrian asupra faptului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care le revin, se va lua faţă de aceştia măsura arestării preventive. Dispune punerea în libertate a inculpaţilor Cherim Ferat, Ghiţă Samir Marian şi Nicolescu Adrian, daca nu sunt arestaţi în altă cauză. Onorariul apărătorului desemnat din oficiu pentru recurentul inculpat Cherim Ferat, în suma de 200 lei, se va plăti din fondul Ministerului Justiţiei. Definitivă", se mai arată în decizia magistraţilor. După cum arătam şi mai sus, următorul termen la care cei trei proaspăt liberaţi sunt judecaţi de Curtea de Apel Bucureşti, alături de Ernis Sali, Mirel Drăgan, Mihai Gheorghe şi de Lazăr Nicu, a fost programat pentru data de 22 august.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii