Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:15 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sarchiz nu cade singur! Povestea şoferului de microbuz fără permis şi evadat din penitenciar

ro

05 Mar, 2011 01:22 2025 Marime text
Lucrătorii Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa l-au depistat în trafic, în seara zilei de 3 martie, pe Dragoş Cristea Sarchiz, de 32 de ani, în timp ce conducea un microbuz în care se aflau şapte călători. Extinzând cercetările, rutieriştii au descoperit că individul nu avea permis de conducere şi că, în 2008, fusese căutat de poliţiştii din toată ţară, pentru că evadase dintr-un punct de lucru al Penitenciarului Poarta Albă. Maşina condusă de individ aparţine SC Navlot SRL, unitate comercială ce colaborează cu SC Dorada Transporting SRL. De precizat că angajaţii Registrului Auto Român au efectuat câteva vizite celor două firme mai sus precizate, acţiuni în urma cărora au fost ridicate o serie de documente.

Reprezentanţii Penitenciarului cu Regim de Maximă Siguranţă Poarta Albă spun că Dragoş Cristea Sarchiz a fost încarcerat pe data de 2 decembrie 2006, în vederea executării unei pedepse de doi ani şi nouă luni pentru că a fost prins conducând fără permis. Pe data de 10.03.2008, Sarchiz a evadat dintr-un punct de lucru exterior al unităţii de detenţie, iar pe data de 16.03.2010 a fost eliberat condiţionat din Penitenciarul Spital Poarta Albă. În urmă cu două seri, lucrătorii Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa au oprit în trafic, în zona Carrefour, un microbuz de transport persoane, care efectua curse regulat Constanţa - Ovidiu, condus de Dragoş Cristea Sarchiz, de 32 de ani. În urma cercetărilor, rutieriştii au descoperit că şoferul microbuzului, în care se aflau şapte persoane, nu are permis de conducere. Pe numele lui Sarchiz a fost deschis un dosar de cercetare pentru că a condus pe drumurile publice un autoturism fără a avea permis. Microbuzul condus de Dragoş Cristea Sarchiz aparţine SC Navlot SRL condusă de Raluca Liţă şi de Eugen Liţă, acest din urmă fiind şi administrator. Potrivit datelor puse la dispoziţie de Registrul Comerţului, SC Navlot SRL are sediul pe bulevardul 1 Mai, iar principalul obiect de activitate este „repararea şi întreţinerea navelor şi bărcilor".

Cifră de afaceri de ordinul milioanelor

Datele de bilanţ arată că, în 2007, cu 62 de salariaţi, Navlot SRL a derulat afaceri în valoare de 1.829.960 de lei, obţinând un profit brut de 39.692 de lei. În 2008, cu numărul angajaţilor scăzut la 48, societatea comercială în cauză a raportat 2.125.487 de lei ca cifră de afaceri, şi 46.399 de lei profit. În 2009, cu şi mai puţini salariaţi, respectiv 41, SC Navlot SRL a declarat 2.758.910 de lei cifră de afaceri şi profit brut de 34.686 de lei. Acelaşi Registru al Comerţului mai arată că Eugen Liţă apare şi în Work Relation SRL, unitate comercială deschisă în 2007 de Liţă şi de Petronela Postolache. În 2003, Eugen Liţă mai apărea, alături de Florin Călin şi Cristian Cari, şi în SC Cosmic Constanţa SRL cu sediul pe strada Interioară. Deşi am încercat să obţinem un punct de vedere cu privire la situaţia creată, niciunul dintre şefii SC Navlot SRL nu a putut fi contactat.

Afacerile

În schimb, Felician Marius Gherasim, administratorul SC Dorada Transporting SRL, firmă care colabora cu Navlot, spune că este regretabil cazul lui Dragoş Cristea Sarchiz, însă responsabilitatea este exclusivă celor de la Navlot. „La mine, la firmă, nu s-a întâmplat niciodată aşa ceva şi nici nu se va întâmpla. (...) Am fost verificaţi şi noi (nr. Dorada Transporting) de cei de la RAR şi nu au găsit nimic grav", a mai arătat Gherasim. RECOM precizează că Dorada Transporting are ca obiect de activitate „alte transporturi terestre de călători n.c.a", iar în Felician Marius Gherasim este asociat cu Traian Moga. Acesta din urmă mai poate fi găsit în Prima Games SRL şi în Grand Corporation Company Development SRL. În 2007, cu trei salariaţi, Dorada Transporting, a realizat o cifră de afaceri de 299.945 de lei şi un profit brut de 7.411 lei. În 2008, cu acelaşi număr de angajaţi, cifra afacerilor a ajuns la 513.145 de lei, în timp ce profitul nu a trecut de 63.630 de lei. În 2009, cu şase salariaţi, Dorada a realizat afaceri ce au însumat suma de 633.664 de lei rămânând cu 14.488 de lei profir brut.

RAR-ul a ras

La rândul său, Tudorel Calapod, şeful Registrului Auto Român, spune că microbuzul condus de Sarchiz nu avea geam la uşa de acces, configuraţia scaunelor era modificată astfel încât numărul pasagerilor să fie cât mai mare, nu avea elementele de siguranţă necesare în caz de avarie. De asemenea, lipsea cu desăvârşire trusa medicală şi extinctorul. De precizat că lucrătorii Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa intenţionează să deschidă un dosar de cercetare şi pe numele celui care i-a încredinţat microbuzului Dragoş Cristea Sarchiz. Eugen Liţă figurează cu datorii către ING Bank N.V. Amsterdam Sucursala Bucureşti.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii