Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:12 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şapte ani de închisoare pentru Nicolae Mavrodin. Cauza a ajuns în apel. Primul termen, pe 2 iunie

ro

18 Apr, 2016 00:00 2069 Marime text


Curtea de Apel Constanţa a stabilit primul termen (la data de 2 iunie) în dosarul în care Nicolae Mavrodin, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Haiducilor, dar şi al Fundaţiei Naţionale pentru Tineret, a fost condamnat, în primă instanţă, la şapte ani de închisoare.
 
Pedeapsa a fost aplicată de Tribunalul Constanţa, Mavrodin fiind găsit vinovat, de judecătorii primei instanţe, pentru evaziune fiscală, delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals în declaraţii.
 
Nicolae Mavrodin a fost acuzat de procurori că, în calitate de preşedinte al Fundaţiei Naţionale pentru Tineret, „în perioada 2007 - martie 2012, ar fi procedat la încheierea antecontractului de vânzare-cumpărare cu SC E.S. (Euromarketing Solutions) Ploieşti, atestând în mod nereal că fundaţia ar fi proprietara unui imobil din Bucureşti, ar fi întocmit în fals procesul-verbal din data de 9 decembrie 2009, atestând în mod nereal că ar fi fost ales în calitate de preşedinte al fundaţiei, şi ar fi solicitat notarului public legalizarea unei copii a acestui înscris, deşi cunoştea că acesta cuprinde date nereale, respectiv semnături contrafăcute“.
 
Mai mult decât atât, Mavrodin ar fi refuzat, în mod nejustificat, să pună la dispoziţia comisarilor Gărzii Financiare Constanţa documentele contabile ale Fundaţiei Naţionale pentru Tineret şi s-ar fi sustras de la efectuarea verificărilor financiar-contabile prin formularea unor declaraţii inexacte cu privire la sediul social al fundaţiei.
 
Citeşte şi  Şapte ani de închisoare pentru Nicolae Mavrodin, şeful Asociaţiei Naţionale a Haiducilor şi al Fundaţiei pentru Tineret
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii