Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:35 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Săptămâna Prevenirii Criminalităţii” la IPJ Constanţa

ro

01 Oct, 2013 00:00 1205 Marime text
Începând cu ora 11.30, la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa a avut loc o conferinţă de presă în vederea lansării celei de-a VIII-a manifestări a evenimentului intitulat „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, acţiune derulată la nivel naţional, în cadrul căreia au fost prezentate activităţile ce vor fi desfăşurate de către poliţişti pentru asigurarea climatului de siguranţă publică.

Prin colaborarea dintre structurile de analiză şi prevenire a criminalităţii, ordine publică şi poliţie rutieră se vizează sensibilizarea cetăţenilor în legătură cu importanţa prevenirii criminalităţii, necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecţie şi consecinţele asociate comiterii de infracţiuni.
În această săptămână, în judeţul Constanţa, se vor desfăşura activităţi structurate pe priorităţile naţionale stabilite pentru anul în curs, dar şi pe un domeniu ce prezintă un interes deosebit - siguranţa rutieră, fiecare zi având o altă temă.

Mesajul principal se referă la măsurile minime de protecţie ce trebuie adoptate, precum şi la implicarea cetăţeanului în prevenirea faptelor ce contravin legii. A preveni înseamnă a atrage atenţia cuiva asupra consecinţelor negative ale unor acţiuni, a informa în prealabil, a avertiza, a adopta măsuri de precauţie pentru a înlătura un eveniment ce ar putea fi neplăcut, a preîntâmpina săvârşirea unor fapte ce contravin legii.
Întrucât această manifestare are un caracter unitar, organizarea acţiunilor în judeţul Constanţa are în vedere următoare structură: prevenirea infracţiunilor de furt şi a tâlhăriilor, prioritate naţională a Poliţiei Române şi implicit a IPJ Constanţa, cât şi „Prevenirea delincvenţei juvenile” şi „Prevenirea victimizării minorilor”, parte a priorităţii naţionale şi locale, totodată punându-se accent şi pe „Siguranţa rutieră”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii