Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:04 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Să cunoaştem Structura de Securitate Cine are grijă de informaţiile secrete ale Poliţiei Judeţului Constanţa

ro

24 Sep, 2012 01:00 4169 Marime text
structura_securitate_-_IPJ_sediu.jpgÎnfiinţată în anul 2006, Structura de Securitate din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa este constituită, potrivit informărilor oficiale, ca un compartiment independent. Acesta este condus de comisarul-şef Ilie Romeo şi se află în subordinea inspectorului şef şi în coordonarea adjunctului şefului de inspectorat.

Prin intermediul unor informări recent date spre informare publicului larg de IPJ Constanţa, Structura de Securitate „elaborează şi supune aprobării conducerii unităţii normele interne privind protecţia informaţiilor clasificate, potrivit legii, dar şi întocmeşte programul de prevenire a scurgerii de informaţii clasificate şi îl supune avizării instituţiilor abilitate, iar după aprobare acţionează pentru aplicarea acestuia".

Mai mult decât atât, Structura de Securitate „coordonează activitatea de protecţie a informaţiilor clasificate în toate componentele acesteia, monitorizează activitatea de aplicare a normelor de protecţie a informaţiilor clasificate şi modul de respectare a acestora şi asigură relaţionarea cu instituţia abilitată sa coordoneze activitatea şi sa controleze măsurile privitoare la protecţia informaţiilor clasificate, potrivit legii", conform datelor oficiale.

structura_securitate_-_calculator.jpg

Structura condusă de comisarul-şef Ilie Romeo consiliază conducerea unităţii cu privire la protecţia informaţiilor clasificate, informează conducerea unităţii despre vulnerabilităţile şi riscurile existente în sistemul de protecţie a informaţiilor clasificate şi propune măsuri pentru înlăturarea acestora. „Acordă sprijin reprezentanţilor autorizaţi ai instituţiilor abilitate, potrivit competentelor legale, pe linia verificării persoanelor pentru care se solicita accesul la informaţii clasificate. Organizează activităţi de pregătire specifică a persoanelor care au acces la informaţii clasificate. Asigură păstrarea şi organizează evidenţa certificatelor de securitate şi autorizaţiilor de acces la informaţii clasificate. Efectuează, cu aprobarea conducerii unităţii, controale privind modul de aplicare a măsurilor legale de protecţie a informaţiilor clasificate. Întocmeşte şi actualizează listele informaţiilor clasificate elaborate sau păstrate de unitate pe clase şi niveluri de secretizare", se mai arată în „caietul de serviciu" al Structurii de Securitate din IPJ Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii